Aluat pizza
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Aluat pizza

Timp de preparare:
10 minute, 30 minute dospirea
(3 portii,complexitate redusa)

Ingrediente:

(Pentru reteta Aluat pizza)

  • 400 g faina (tip 000)
  • 1/2 cub drojdie
  • 3 linguri ulei de masline
  • un praf sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml apa
Aluat pizza

Mod de preparare : aluat pizza

    1. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam sarea, zaharul, uleiul de masline si omogenizam bine (cantitatea de sare si zahar trebuie sa fie mereu echilibrata: sarea in exces impiedica dospirea aluatului; zaharul in cantitatea potrivita, favorizeaza cresterea aluatului).
   
2. Turnam amestecul peste faina din bol si framantam  bine.

   Sfaturi:

   
- Pentru un blat subtire: aluatul il strangem in forma de bila, il presaram cu faina si il punem intr-un castron tapetat cu faina. Lasam la dospit 90 minute, il impartim in numarul de portii dorit apoi il acoperim cu un prosop si il mai lasam la crescut 30-40 minute.
   
- Pentru un blat pufos: dupa ce am obtinut aluatul, intindem din el doua foi (aproximativ 1/2 cm) si le asezam in tava unsa cu ulei. Lasam foaia la crescut 20-25 minute, adaugam toppingul si bagam pizza la cuptor.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Aluat pizza Aluat pizza Aluat pizza
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





codruta 27-11-2012 16:31
retete foarte gustoase

Diana 10-02-2013 13:32
Aceeasi reteta de blat de pizza o am si eu si este super!

Anonim 15-12-2017 12:51
Buna. La cate grade si pt cat timp la cumptor? Merci

loader