|
|
Aluat pizza
Timp de preparare: 10 minute, 30 minute dospirea (3 portii,complexitate redusa)
Ingrediente:
(Pentru reteta Aluat pizza)
- 400 g faina (tip 000)
- 1/2 cub drojdie
- 3 linguri ulei de masline
- un praf sare
- 1 lingurita zahar
- 200 ml apa
|
|
|
Mod de preparare : aluat pizza
1. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam sarea, zaharul, uleiul de masline si omogenizam bine (cantitatea de sare si zahar trebuie sa fie mereu echilibrata: sarea in exces impiedica dospirea aluatului; zaharul in cantitatea potrivita, favorizeaza cresterea aluatului). 2. Turnam amestecul peste faina din bol si framantam bine.
Sfaturi: - Pentru un blat subtire: aluatul il strangem in forma de bila, il presaram cu faina si il punem intr-un castron tapetat cu faina. Lasam la dospit 90 minute, il impartim in numarul de portii dorit apoi il acoperim cu un prosop si il mai lasam la crescut 30-40 minute. - Pentru un blat pufos: dupa ce am obtinut aluatul, intindem din el doua foi (aproximativ 1/2 cm) si le asezam in tava unsa cu ulei. Lasam foaia la crescut 20-25 minute, adaugam toppingul si bagam pizza la cuptor.
Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|