|
|
Ardei, rosii si dovlecei umpluti
Timp de preparare (mancare cu carne): 70 minute (complexitate medie)
Ingrediente:(Pentru reteta Ardei, rosii si dovlecei umpluti)
- 700 g carne tocata
- 100 g orez
- 2 cepe mari
- 1 ou
- sare
- piper
- 2 linguri pasta
- putina boia de ardei dulce
- 1 dovlecel
- 4 rosii
- 9 ardei potriviti
- patrunjel
|
|
|
Mod de preparare : ardei, rosii si dovlecei umpluti
1. Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura de ulei. 2. O lasam foarte putin cat sa se inmoaie apoi o lasam putin sa se raceasca. 3. Punem orezul putin fiert (2-3 clocote), carnea, oul si lingura de pasta,sare,boia,piper. 4. Amestecam compozitia bine si ne apucam de pregatirea legumelor. 5. Dovlecelul spalat bine il taiem pe jumatate, apoi cu ajutorul unei lingurite ii scoatem mijlocul. 6. Ardeiul gras il spalam, ii decupam in jurul coditei cu un cutit bine ascutit( impingem apoi cotorul in interior, apoi il indepartam cu tot cu seminte). 7. Procedam la fel si cu rosile. 8. Cand legumele sunt curatate le umplem cu compozitia de carne si ii presaram cu putina faina. 9. Punem legumele in vas si ii acoperim cu apa. 10. Bagam vasul la cuptor si ii lasam la fiert. 11. Cand sunt aproape gata adaugam lingura ramasa de pasta de rosii. 12. Lasam sa dea cateva clocote iar la final adaugam patrunjelul tocat marunt.
Sfaturi: - Cine doreste un sos mai gros, poate adauga la pasul 11 ( pe langa lingura de pasta de rosii) si un sos de faina format astfel : luam putina zeama din vasul cu ardei, o lasam sa se raceasca putin apoi dizolvam in ea o lingura de faina. Acest sos il punem in vas si continuam fierberea. Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri cu carne sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|