Biscuiti scotieni (Shortbread)
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Biscuiti scotieni (Shortbread)

    Biscuitii Shortbread au origine scotiana, fiind in mod traditional facuti dintr-o parte zahar, doua parti unt si trei parti faina.  Biscuitii trebuie sa fie fragezi, aromati fiind copti la temperatura joasa astfel incat culoarea lor sa nu se schimbe prea mult in cuptor. Traditional, shortbreads erau considerati biscuiti scumpi, fiind serviti in ocazii speciale, cum ar fi de Craciun, de Anul Nou sau la nunti.

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

(Pentru reteta Biscuiti scotieni (Shortbread))

  • 250 g faina
  • 50 g faina de orez
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 esenta vanilie (2 ml)
Biscuiti scotieni (Shortbread)

Mod de preparare : biscuiti scotieni (shortbread)

    1. Bateti untul cu zaharul pudra pana devine o spuma matasoasa apoi adaugati esenta de vanilie.
   
2. Intr-un alt bol, cerneti faina (faina simpla impreuna cu faina de orez) apoi adaugati untul frecat cu zaharul si amestecati pana se formeaza aluatul (daca aluatul este prea lipicios, bagati-l la frigider 10- 15 minute ca mai apoi sa il intindeti).
   
3. Pe masa de lucru presarati putina faina apoi intindeti aluatul pana la grosimea de 1 cm si formati din el fasii lunguiete pe care le ve-ti pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
   
4. Cu ajutorul unei furculite, perforati fiecare biscuite apoi bagati tava in cuptorul incins la 150 C (sau treapa 2 la cuptorul pe gaz) si continuati coacerea la foc minim timp de 20- 30 minute sau pana biscuiti devin aurii (sau maronii, depinde cat de crocanti ii vreti).
   
5. Dupa ce s-au racit ii puteti servi sau ii puteti pastra pana la 5 zile, intr-un recipient inchis ermetic.
   
6.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Biscuiti scotieni (Shortbread) Biscuiti scotieni (Shortbread) Biscuiti scotieni (Shortbread)
Biscuiti scotieni (Shortbread) Biscuiti scotieni (Shortbread) Biscuiti scotieni (Shortbread)
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





loader