Blini cu somon afumat
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Blini cu somon afumat

Timp de preparare:
30 minute (4 portii, complexitate redusa)

Ingrediente:

(Pentru reteta Blini cu somon afumat)

  • 125 ml lapte
  • 3 g drojdie uscata
  • 80 g faina
  • sare
  • 1 ou
  • 60 g unt
  • 30 g smantana
  • 1 ceapa mica rosie
  • 4 ridichii
  • 120 g file de somon afumat
  • 150 g smantana pentru servit
Blini cu somon afumat

Mod de preparare : blini cu somon afumat

    1. Intr-o cratita, punem la incalzit trei sferturi din cantitatea de lapte.
   
2. Separat, dizolvam drojdia in 30 ml de apa calduta, amestecand bine.
   
3. Intr-un vas incapator, cernem faina, adaugam un praf de sare, drojdia si laptele caldut amestecand cu o lingura de lemn, pana obtinem un aluat omogen.
   
4. Acoperim vasul cu un prosop uscat si lasam compozitia la dospit 2-3 ore, intr-un loc caldut.
   
5. Cat timp se dospeste aluatul, pregatim umplutura pentru blini: taiem ceapa, ridichilde si pestele apoi le pagam la frigider, acoperite, pana cand sunt gata pentru a fi servite.
   
6. Peste aluatul dospit adaugam galbenusul de ou, 30 g de unt topit nu trebuie sa fie fierbinte, doar caldut) si smantana.
    7. Adaugam putin cate putin, albusul de ou batut spuma tare si amestecam incet, exact ca la chec, pana cand este omogenizat complet( aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai grasa).
    8. Punem o tigaie antiaderenta pe foc, apoi o ungem cu putin unt; punem in centru tigaii incinse un polonic incins de aluat( aluatul se va extinde singur in tigaie).
    9. Prajimi blini cate 2 minute pe fiecare parte, pe foc mediu spre mic.
  10. Servim blini calde cu ceapa, ridichii, somon si smantana.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Blini cu somon afumat Blini cu somon afumat Blini cu somon afumat
Blini cu somon afumat Blini cu somon afumat Blini cu somon afumat
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





loader