|
|
Budinca de cartofi cu muschi file
Timp de preparare: 60 minute (4 portii, complexitate medie)
Ingrediente:(Pentru reteta Budinca de cartofi cu muschi file)
- 1 kg cartofi
- 200 g muschi file afumat sau sunca presata
- 50 g unt
- 100 ml lapte
- 2 oua
- sare
- pesmet
|
|
|
Mod de preparare : budinca de cartofi cu muschi file
1. Curatam cartofii si ii fierbem in apa cu sare. 2. Cand cartofii sunt fierti, incepem sa pregatim pireul: zdrobim cartofii si ii amestecam cu untul si laptele caldut. 3. Pentru a face pireul si mai pufos, inglobam cele doua albusuri, batute spuma apoi adaugam si muschiul file, taiat cubulete. 4. Condimentam pireul cu sare apoi turnam compozitia intr-o tava (gen yena) unsa cu unt si presarata cu pesmet. 5. Netezim pireul si turnam deasupra galbenusurile de ou, batute cu putin lapte. 6. Introducem tava in cuptorul incins pana cand budinca se rumeneste putin( prinde o crusta).
Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|