|
|
Budinca de dovlecei
Timp de preparare (mancare cu carne): 60 minute (4 portii, complexitate medie)
Ingrediente:(Pentru reteta Budinca de dovlecei )
- 1 kg dovlecei
- 3 linguri faina
- 100 g smantana
- 100 g sunca presata
- 150 g carnati
- 200 g telemea
- 2 oua
- 2 legaturi marar
- sare, piper
- unt
- pesmet
|
|
|
Mod de preparare : budinca de dovlecei
1. Spalam dovlecei, ii curatam apoi ii punem la fiert in apa cu sare, atat cate sa dea 2-3 clocote. 2. Ii lasam la scurs 25-30 minute si apoi ii dam pe razatoarea mare( daca inca mai lasa apa ii stoarcem inca o data sau de cate ori este nevoie pentru a fi bine storsi). 3. Adaugam cele 3 linguri de faina,smantana, sunca si carnatii taiati cubulete, telemeaua si amestecam bine. 4. Punem si mararul tocat marunt si ouale. 5. Saram si piperam, amestecam bine compozitia si o punem intr-un vas de iena uns cu putin unt si tapetat cu pesmet. 6. Bagam vasul la cuptor si coaceam 30-40 minute. 7. La final, lasam budinca sa se raceasca apoi o taiem.
Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de aperitive sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|