|
|
Caponata
Caponata este o tocanita de vinete, originara din sudul Italiei, din Sicilia si este servita ca o garnitura calda de legume sau ca o gustare rece.
Timp de preparare: 30 minute (4 portii, complexitate medie)
Ingrediente:
(Pentru reteta Caponata)
- 2 vinete mari, taiate bucati
- 10 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie, taiata marunt
- 3 catei de usturoi, taiati feliute
- 2 linguri capere
- 50 g masline verzi, fara samburi
- 2 linguri otet balsamic
- 5 rosii mari, bine coapte, decojite si taiate bucati mari
- sare
- piper
- 1 lingura cu varf de oregano, uscat
- patrunjel
|
|
|
Mod de preparare : caponata
1. Intr-o cratita mare, punem uleiul de masline sa se incinga apoi adaugam bucatile de vinete si oregano. 2. Condimentam cu sare si amestecam pentru ca vinetele sa fie acoperite uniforma cu ulei. 3. Prajim vinetele la foc mic 5-6 minute, scuturand cratita din cand in cand. 4. Dupa ce vinetele s-au rumenit usor pe ambele parti, adaugam ceapa, usturoiul si mai prajim totul cateva minute, pana cand ceapa se inmoaie (daca amestecul vi se pare prea uscat mai puteti adauga 1-2 linguri de ulei). 5. Adaugam caperele, maslinele si otetul si continuam fierberea pana cand tot otetul se evapora. 6. Adaugam rosiile si fierbem tocanita la foc mic aproximativ 15 minute sau pana cand rosiile s-au inmuiat. 7. Servim tocanita presarata cu patrunjel tocat marunt.
Sfaturi: - Vinetele folosite la aceasta tocanita trebuie sa fie tari si pe cat posibil, cu cat mai putine seminte. - Vinetele nu trebuie sa fie taiate prea marunt fiindca vor absorbi mult ulei si vor deveni gretoase.
Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|