Caponata
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Caponata

   Caponata este o tocanita de vinete, originara din sudul Italiei, din Sicilia si este servita ca o garnitura calda de legume sau ca o gustare rece.

Timp de preparare:
30 minute (4 portii, complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Caponata)

  • 2 vinete mari, taiate bucati
  • 10 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, taiata marunt
  • 3 catei de usturoi, taiati feliute
  • 2 linguri capere
  • 50 g masline verzi, fara samburi
  • 2 linguri otet balsamic
  • 5 rosii mari, bine coapte, decojite si taiate bucati mari
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cu varf de oregano, uscat
  • patrunjel

Caponata

Mod de preparare : caponata

    1. Intr-o cratita mare, punem uleiul de masline sa se incinga apoi adaugam bucatile de vinete si oregano.
   
2. Condimentam cu sare si amestecam pentru ca vinetele sa fie acoperite uniforma cu ulei.
   
3. Prajim vinetele la foc mic 5-6 minute, scuturand cratita din cand in cand.
   
4. Dupa ce vinetele s-au rumenit usor pe ambele parti, adaugam ceapa, usturoiul si mai prajim totul cateva minute, pana cand ceapa se inmoaie (daca amestecul vi se pare prea uscat mai puteti adauga 1-2 linguri de ulei).
   
5. Adaugam caperele, maslinele si otetul si continuam fierberea pana cand tot otetul se evapora.
   
6. Adaugam rosiile si fierbem tocanita la foc mic aproximativ 15 minute sau pana cand rosiile s-au inmuiat.
    7. Servim tocanita presarata cu patrunjel tocat marunt.

    Sfaturi:
    - Vinetele folosite la aceasta tocanita trebuie sa fie tari si pe cat posibil, cu cat mai putine seminte.
    - Vinetele nu trebuie sa fie taiate prea marunt fiindca vor absorbi mult ulei si vor deveni gretoase.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Caponata Caponata Caponata
Caponata Caponata Caponata
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





anka 02-05-2014 11:10
super bun

loader