|
|
Cartofi la cuptor cu ceapa
Timp de preparare(mancare cu legume): 60 minute (complexitate medie)
Ingrediente:(Pentru reteta Cartofi la cuptor cu ceapa)
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 100 ml lapte
- cascaval
- boia dulce
- sare
- piper
|
 |
|
Mod de preparare : cartofi la cuptor cu ceapa
1. Punem cartofii in coaja la fiert intr-o oala. 2. Ii lasam aproximativ 40 de minute si ii incercam cu o furculita pentru a vedea daca sunt facuti (intra furculita usor in ei). 3. Ii lasam la racit apoi ii curatam. 4. Intr-o tigaie inabusim ceapa tocata cu ulei si apa. 5. Cartofii ii dam pe razatoarea mare, iar cand ceapa este patrunsa ii adaugam si pe ei. 6. Condimentam dupa gust cu boia dulce, sare, piper, adaugam si laptele si ii mai lasam un minut pe foc. 7. Intr-o tava de iena unsa cu unt sau ulei (ca sa nu se prinda), punem compozitia din tigaie iar deasupra radem putin cascaval. 8. Lasam cartofii la cuptor pentru a se rumeni.
Sfaturi: - Sunt deliciosi daca sunt serviti alaturi de castraveciori murati. Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancare cu legume sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|