Cartofi la cuptor cu iaurt
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Cartofi la cuptor cu iaurt

Timp de preparare (garnituri):
120 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Cartofi la cuptor cu iaurt)

  • 1 kg de cartofi
  • o cutie de iaurt (300-400 g)
  • 200 g branza nu foarte sarata
  • 250 g cascaval
  • o lingurita boia dulce (sau iute)
  • rozmarin, oregano, vegeta
  • ulei
Cartofi la cuptor cu iaurt

Mod de preparare : cartofi la cuptor cu iaurt

    1. Cartofii se curata, se spala si se taie rondele.
    2. Se amesteca cu boia, rozmarin, oregano, vegeta.
    3. Intr-o tava de cuptor se pun 4-5 linguri de ulei si se aseaza un strat de cartofi.
    4. Peste ei se rade jumatate din branza si jumatate din cascaval.
    5. Se pune alt strat de cartofi si se rade si restul de branza.
    6. Se pune apa cat sa cuprinda toata compozitia si se acopera tava cu hartie de aluminiu.
    7. Se tine la cuptor aproximativ 30-40 de minute dupa care se scoate si se inlatura hartia.
    8. Se pune peste cartofi iaurtul amestecat cu cascavalul ras si se baga iar la cuptor.
    9. Se tine pana se rumeneste deasupra.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de garnituri sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Cartofi la cuptor cu iaurt Cartofi la cuptor cu iaurt Cartofi la cuptor cu iaurt
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





silvia 11-11-2011 13:23
Sunt deliciosi.

lumi 04-01-2012 20:36
arata bine si nu este greu de facut maine o sa incerc sa fac

aurelia 24-02-2012 00:58
de care iaurt se poate pune? vreau sa incerc si eu pare delicios

bucatareasa.ro 24-02-2012 07:05
Iaurt simplu de care doresti, nu cu fructe, glumesc

bianca 29-02-2012 16:47
auuu eee foarte delicioasa toata mancarea asta

andreea 10-03-2012 18:01
cartofii i-am facut astazi, dar nu au fost gata in 50 de minute ci in 2 ore pana a fugit toata apa, dar sunt foarte buni...

denisa 27-03-2012 21:34
nici in 2 ore nu s-au facut ....nustu voi dar eu a trebuit sa ai arunc

bucatareasa.ro 27-03-2012 21:44
Sa stiti ca cred ca aveti dreptate, s-a strecurat o eroare, asa ca am modificat de la 50 la 120 de minute, sper sa incercati reteta in continuare pentru ca pe cat de mare e asteptarea pe atat de buna e.

Sorin 19-05-2012 19:18
Astazi am facut retata si au iesit deliciosi cartofii!!! Se fac foarte bine in vas de Iena si se fac mult mai repede cu capac si nu cu folie de aluminiu. Cartofii se patrund mult mai repede, apoi se ia capacul si se poate scurge apa ca sa nu astepti prea mult.

alina 06-03-2013 13:51
Sunt super dar eu va recomand sa fierbeti putin cartofii inainte de a-i baga la cuptor. Astfel, se gatesc mai repede

Anonim 02-10-2017 19:49
Daca pui apa pana la full si mai si acoperi reteta e clara pt fum si dezastru!!!! Retea proasta....nu asa multa apa!!!

loader