|
|
Cartofi umpluti la cuptor
Timp de preparare (mancare cu carne): 50 minute (5 portii, complexitate medie)
Ingrediente:(Pentru reteta Cartofi umpluti la cuptor)
- 1,5 kg carofi
- 250 g ciuperci
- 100 g masline
- 150 g bacon
- 1-2 legaturi ceapa verde
- 1 morcov mare
- 1 pastarnac
- sare,piper
- ulei
- 1 ou
- cascaval
|
|
|
Mod de preparare : cartofi umpluti la cuptor
1. Spalam cartofii foarte bine (chiar cu ajutorul unei periute, pentru ca la final pot fi consumati cu coaja) apoi ii punem la fiert in apa cu sare. 2. In timp ce cartofii se fierb incepem pregatirea umpluturii. 3. Tocam ciupercile marunt, morcovul si pastarnacul apoi le punem la inabusit cu o lingura de ulei si una de apa. 4. Dupa ce s-au inmuiat adaugam baconul, maslinele si ceapa verde (toate taiate marunt) si mai lasam pe foc 10 minute. 5. Condimentam dupa gust cu sare si piper. 6. Indepartam tigai de pe foc si lasam compozitia sa se raceasca. 7. Dupa ce s-a racit adaugam oul batut. 8. Cand cartofii sunt fierti ( dar nu exagerat de mult deoarece s-ar farama), le golim apa si ii lasam sa se raceasca. 9. Dupa ce s-au racit ii taiem pe jumatate, apoi cu ajutorul unei lingurite ii scobim de miez. 10. Le adaugam umplutura si ii punem intr-o tava unsa cu ulei. 11. Tava o bagam la cuptor si lasam cartofii sa se rumeneasca. 12. Cand sunt gata le adaugam cascaval si ii mai bagam la cuptor pentru 3-4 minute.
Sfaturi: - Acest fel de mancare merge ca aperitiv daca folosim cartofi micuti. - Ca fel principal de mancare, cartofii umpluti merg de minune cu o salata. Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancare cu carne sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|