|
|
Ceapa umpluta
Timp de preparare (mancare cu carne): 60 minute (complexitate medie)
Ingrediente:(Pentru reteta Ceapa umpluta)
- 5 cepe mari
- 1 lingura otet
- 200 g carne macra
- 1 lingura orez
- patrunjel tocat
- 1/2 ou
- sare
- piper
pentru sos:
- 1 rosie mare
- 1 ardei gras
- sare,piper
- cimbru.
- jumatate din compozitia de ceapa
- 2 cesti apa
- 100 g smantana
- 100 g cascaval
|
|
|
Mod de preparare : ceapa umpluta
1. Se aleg cepe frumoase, cam de aceeasi marime. 2. Spalam cepele, le curatam si le fierbem in apa cu sare si putin otet, 10 minute. 3. Le lasam sa se raceasca apoi le taiem la fiecare capacul. 4. Carnea tocata o amestecam cu orezul (prefiert, separat ii dam un clocot), oul batut,jumatate din miezul de ceapa, patrunjelul tocat, sare si piper. 5. Umplem cepele cu acest amestec si le asezam intr-un vas termorezistent, pe un strat format din restul de ceapa, ardeiul gras taiat fin, rosia taiata cubulete, cimbru, un praf de sare si piper 8. Adaugam apa si dam la cuptorul incins 40-45 minute.(apa trebuie sa se evapore in mare masura deoarece vom adauga smantana). 9. Cu 5 minute inainte sa fie gata, adaugam in sosul din vas smantana si deasupra presaram cascaval ras.
Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri cu carne sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|