|
|
Chiftele de dovlecei
Timp de preparare (aperitiv): 60 minute (4 portii, complexitate medie)
Ingrediente:(Pentru reteta Chiftele de dovlecei)
- 600 gr dovlecei
- 160 gr branza telemea sau feta
- 1 legatura marar
- 6-7 catei usturoi
- 1 ou
- sare,piper
- 7-8 linguri pesmet
- 1 lingura faina
- ulei pentru prajit
|
|
|
Mod de preparare : chiftele de dovlecei
1. Curatam dovleceii, ii dam pe razatoarea mare, ii saram putin si ii punem in sita pentru a se scurge (10-15 minute). 2. Dupa ce ii luam din sita, ii mai scurgem stragandu-i in pumn( trebuie sa fie foarte bine scursi, de aceea repetam operatiunea). 3. Adaugam peste dovlecei branza maruntita, oul, mararul tocat foarte marunt si usturoiul pisat. 4. Amestecam foarte bine si piperam dupa gust. 5. Adaugam pesmetul si faina (lingura cu lingura), pana ce obtinem un aluat suficient de tare incat sa putem sa facem bile din el(daca dovleceii sunt foarte bine storsi vor necesita mai putine linguri de pesmet). 6. Modelam chiftelele si le punem in tigaie, in ulei incins. 7. Le rumenim pe ambele parti si le scoatem pe servetele de hartie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de aperitive sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|