Chiftele de dovlecei
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Chiftele de dovlecei

Timp de preparare (aperitiv):
60 minute (4 portii, complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Chiftele de dovlecei)

  • 600 gr dovlecei
  • 160 gr branza telemea sau feta
  • 1 legatura marar
  • 6-7 catei usturoi
  • 1 ou
  • sare,piper
  • 7-8 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • ulei pentru prajit
Chiftele de dovlecei

Mod de preparare : chiftele de dovlecei

    1. Curatam dovleceii, ii dam pe razatoarea mare, ii saram putin si ii punem in sita pentru a se scurge (10-15 minute).
    2. Dupa ce ii luam din sita, ii mai scurgem stragandu-i in pumn( trebuie sa fie foarte bine scursi, de aceea repetam operatiunea).
    3. Adaugam peste dovlecei branza maruntita, oul, mararul tocat foarte marunt si usturoiul pisat.
    4. Amestecam foarte bine si piperam dupa gust.
    5. Adaugam pesmetul si faina (lingura cu lingura), pana ce obtinem un aluat suficient de tare incat sa putem sa facem bile din el(daca dovleceii sunt foarte bine storsi vor necesita mai putine linguri de pesmet).
    6. Modelam chiftelele si le punem in tigaie, in ulei incins.
    7. Le rumenim pe ambele parti si le scoatem pe servetele de hartie pentru a se absorbi excesul de ulei.


Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de aperitive sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Chiftele de dovlecei Chiftele de dovlecei Chiftele de dovlecei
Chiftele de dovlecei Chiftele de dovlecei Chiftele de dovlecei
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





Butterfly 08-07-2011 23:19
Ai uitat sa treci la ingrediente ceapa, incerc si eu reteta asta acum, sper sa imi iasa ;)

bucatareasa.ro 09-07-2011 08:36
Scuze, de fapt am pus decat usturoi, nu stiu de ce am trecut si ceapa (acum am scos-o), mai scriam la alta reteta si cred ca din cauza asta... Oricum rau nu cred ca ar iesi si cu ceapa si iti multumesc ca m-ai atentionat.

gabriela 16-07-2011 19:05
ai uitat carnea tocata?

bucatareasa.ro 17-07-2011 14:31
Pai chiftelele astea sunt numai cu dovlecei, nu au nici o urma de carne

done 24-07-2011 17:29
garantat reteta va reusi oricui daca respecte cerintele privind scurgerea si stoarcerea dovleceilor. Sotia mea ii gateste si regretam cand trece sezonul dovleceilor. Acum am pus si in lada (razuiti si scursi) si ii vom incerca la iarna.

bucatareasa.ro 24-07-2011 20:28
Ce idee buna mi-ai dat, anul asta o sa incerc si eu sa pastrez niste dovlecei pentru la iarna

Padureanca 29-07-2011 17:09
Ma bucur cand aflu cate ceva care-mi prinde bine. Succes pe mai departe.

Anisoara Codreanu 31-07-2011 12:59
Am mai facut-o de cateva ori... si asta e buna!

yzy 07-10-2011 17:50
arata demential...felicitari

aurelia 04-11-2011 15:37
foarte bine arata si cred ca sint foarte gustoase

Anca 04-11-2011 17:33
da, sunt foarte gustoase chiftelutele de dovlecei. Eu le-am incercat si mi-au iesit foarte bune. Poate sa le pregateasca si un incepator in bucatarie, nu vad nimic greu in a gati aceasta reteta

elena 06-05-2012 11:03
se poate si fara branza?

bucatareasa.ro 06-05-2012 11:40
Da, se pot face si fara branza, trebuie sa ii storci bine si sa ajustezi cantitatile de pesmet si faina pentru a obtine un ''aluat'' grosut, usor de modelat...

Alexandra 14-03-2015 10:14
Am facut si eu si sunt foarte bune.

Maria 30-06-2015 18:28
Felicitari!!!

loader