|
|
Chiftelute cu sos de rosii
Timp de preparare (mancare cu carne): 70 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
Pentru chiftelute:
- 500 g carne (porc si vita)
- 1 morcov
- 2 felii paine
- 1 ou
- sare,piper
- patrunjel
- pesmet
- 5 catei de usturoi
Petru sos:
- 5 rosii bine coapte
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingura faina
- sare,piper
- 500 ml apa
- 1 lingura faina
- 2 linguri ulei
- oregano
|
|
|
Mod de preparare:
Pregatirea chiftelutelor:
1. Carnea tocata o amestecam cu morcovul dat pe razatoare, painea foarte bine faramitata, oul, patrunjelul, sarea si piperul. 2. Amestecam foarte bine toate ingredientele. 3. Formam cu mana bilute de dimensiunea dorita pe care le dam prin pesmet. 4. Punem chiftelutele astfel formate intr-o tigaie cu ulei incins. 5. Cand s-au rumenit le scoatem intr-un castron si le pastram la cald pana cand terminam de pregatit sosul de rosii.
Pregatirea sosului de rosii:
6. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt apoi le inabusim intr-o tigaie cu 2 linguri ulei si putina apa. 7. Dupa ce s-au inmuiat, adaugam rosiile date pe razatoare, pasta de rosii si 500 ml apa. 8. Lasam la fiert 20 minute dupa care adaugam faina dizolvata in putina apa. 9. Continuam fierberea, pana cand obtinem un sos legat. 10. Adaugam chiftelele, oregano,sare si piper dupa gust si mai dam un clocot apoi oprim focul.
Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri cu carne sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|