Ciulama de pui
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Ciulama de pui

Timp de preparare (mancare cu carne):
60 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Ciulama de pui)

  • 2 pulpe de pui
  • 1,5 l apa
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 40 g unt
  • 60 g faina
  • o bucatica telina
  • sare sau vegeta
Ciulama de pui

Mod de preparare : ciulama de pui

    1. Se taie carnea in bucatele potrivite.
    2. Se pun la fiert cu 1,5 litru de apa rece ( eu am folosit carne de tara asa ca a trebuit sa o las la fiert 40 minute apoi am adaugat legumele. Daca nu aveti carne de tara, folositi apa mai putina, cat sa acopera carnea, la final aveti nevoi de 500 ml supa de carne si legume).
    3. Cand da in clocot, se ia spuma de 2-3 ori.
    4. Se adauga un morcov, o ceapa, un pastarnac si bucatica de telina.
    5. Se lasa sa fiarba domol.
    6. Cratita se tine pe trei sferturi acoperita.
    7. Separat, in alta cratita,  se pune untul la topit apoi adaugam putin cate putin faina, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocoloase.
    8. Se stinge cu zeama in care a fiert carnea.( 500 ml)
    9.Se lasa sa dea cateva clocote amestecand continuu cu telul,pentru a nu se prinde.(15 minute, pana faina este fiarta).
    10.Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara nici un cocolos.
    11.Se toarna sosul peste carne, dupa ce s-a scos zarzavatul si mai lasam sa dea cateva clocote.
    12.Cand ciulamaua este gata, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Sfaturi:
    Daca mancarea nu este servita imediat, se tine cratita in alt vas cu apa fierbinte, iar deasupra se pun cateva bucatele mici de unt proaspat, ca sa nu se formeze pielita.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri cu carne sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Ciulama de pui Ciulama de pui Ciulama de pui
Ciulama de pui Ciulama de pui Ciulama de pui
Ciulama de pui Ciulama de pui Ciulama de pui
Ciulama de pui Ciulama de pui Ciulama de pui
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





moni 26-02-2012 19:22


cristina 10-04-2012 09:56
foarte bun imi place ca ai explicat fiecare detaliu...felicitari

bucatareasa.ro 10-04-2012 10:31
Multumesc!

alina 19-04-2013 00:12
Arata foarte bine si e foarte frumos si detaliat explicat. Multumim

emanuel 03-10-2014 13:13
Foarte buna! Acum sa vad ce zice si nevastamia diseara

loader