|
|
Ciulama de pui
Timp de preparare (mancare cu carne): 60 minute (complexitate medie)
Ingrediente:(Pentru reteta Ciulama de pui)
- 2 pulpe de pui
- 1,5 l apa
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 40 g unt
- 60 g faina
- o bucatica telina
- sare sau vegeta
|
|
|
Mod de preparare : ciulama de pui
1. Se taie carnea in bucatele potrivite. 2. Se pun la fiert cu 1,5 litru de apa rece ( eu am folosit carne de tara asa ca a trebuit sa o las la fiert 40 minute apoi am adaugat legumele. Daca nu aveti carne de tara, folositi apa mai putina, cat sa acopera carnea, la final aveti nevoi de 500 ml supa de carne si legume). 3. Cand da in clocot, se ia spuma de 2-3 ori. 4. Se adauga un morcov, o ceapa, un pastarnac si bucatica de telina. 5. Se lasa sa fiarba domol. 6. Cratita se tine pe trei sferturi acoperita. 7. Separat, in alta cratita, se pune untul la topit apoi adaugam putin cate putin faina, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocoloase. 8. Se stinge cu zeama in care a fiert carnea.( 500 ml) 9.Se lasa sa dea cateva clocote amestecand continuu cu telul,pentru a nu se prinde.(15 minute, pana faina este fiarta). 10.Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara nici un cocolos. 11.Se toarna sosul peste carne, dupa ce s-a scos zarzavatul si mai lasam sa dea cateva clocote. 12.Cand ciulamaua este gata, adaugam patrunjelul tocat marunt.
Sfaturi: Daca mancarea nu este servita imediat, se tine cratita in alt vas cu apa fierbinte, iar deasupra se pun cateva bucatele mici de unt proaspat, ca sa nu se formeze pielita.
Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri cu carne sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|