Clatite cu piept de pui si cartofi la cuptor
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Clatite cu piept de pui si cartofi la cuptor

Timp de preparare (mancaruri cu carne):
90 minute (7 portii, complexitate medie)

Ingrediente:

          Pentru clatite:

  • 15 clatite
  • 1/ 2 kg ciuperci
  • 1 piept mare de pui
  • verdeata
  • 2 oua
  • 300 g smantana
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cascaval ras

    Pentru cartofii la cuptor cu iaurt:

  • 1 kg de cartofi
  • o cutie de iaurt (300-400 g)
  • 200 g branza nu foarte sarata
  • 250 g cascaval
  • o lingurita boia dulce (sau iute)
  • rozmarin, oregano, vegeta
  • ulei
Clatite cu piept de pui si cartofi la cuptor

Mod de preparare : clatite cu piept de pui si cartofi la cuptor

    1. Clatitele se prepara in mod obisnuit.
    2. Ciupercile se oparesc in apa cu sare 4-5 minute dupa care se storc bine si se toaca marunt.
    3. Pieptul de pui se fierbe si se taie cubulete mici.
    4. Se amesteca cu ciupercile, cu verdeata tocata.
    5. Ouale se bat si se amesteca cu smantana, usturoi pisat, sare, piper, putin busuioc tocat si cascaval ras.
    6. Se amesteca cele doua compozitii, se umplu clatitele ( rulou sau plic ), se rade cascaval pe fiecare in parte si se dau la cuptor pentru 15- 20 de minute.
    7. Tava in care se pun clatitele se unge cu ulei sau margarina.
    8. Se servesc cu garnitura ( cartofi taranesti sau legume ) si muraturi.

Mod de preparare pentru cartofii la cuptor:

    1. Cartofii se curata, se spala si se taie rondele.
    2. Se amesteca cu boia, rozmarin, oregano, vegeta.
    3. Intr-o tava de cuptor se pun 4-5 linguri de ulei si se aseaza un strat de cartofi.
    4. Peste ei se rade jumatate din branza si jumatate din cascaval.
    5. Se pune alt strat de cartofi si se rade si restul de branza.
    6. Se pune apa cat sa cuprinda toata compozitia si se acopera tava cu hartie de aluminiu.
    7. Se tine la cuptor aproximativ 30-40 de minute dupa care se scoate si se inlatura hartia.
    8. Se pune peste cartofi iaurtul amestecat cu cascavalul ras si se baga iar la cuptor.
    9. Se tine pana se rumeneste deasupra .   

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancare cu carne sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Clatite cu piept de pui si cartofi la cuptor Clatite cu piept de pui si cartofi la cuptor Clatite cu piept de pui si cartofi la cuptor
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





carmen 21-02-2012 16:58
foarte bun, am facut si eu, recomand tuturor gospodinelor

Ada 04-11-2013 17:51
Am o singura observatie de facut! Dat fiind faptul ca retetele sunt absolut delicioase cer - IMPERIOS - sa fie scoasa fraza din final: "sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancare cu carne sau alte mancaruri bune"!!!Bucatareala cu spor, gospodinelor!

loader