Cocos in vin (coq au vin)
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Cocos in vin (coq au vin)

Timp de preparare (mancare cu carne):
120 minute (4 portii, complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Cocos in vin (coq au vin))

  • 700 g carne (cocos de tara)
  • 500 g ciuperci
  • 1 morcov mare
  • 350 de ml. de vin rosu
  • 60 de ml. de whisky sau cognac
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 300 de grame de arpagic (ceapa mica)
  • 250 ml supa de pui
  • 4 linguri ulei masline
  • 40 g unt
  • 1 lingura faina
  • 100 g bacon
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 4 catei usturoi
  • sare,piper
Cocos in vin (coq au vin)

Mod de preparare : cocos in vin (coq au vin)

    1. Taiem baconul feliute subtiri si il prajim in tigaie cu doua linguri de ulei de masline.
   
2. Cand s-a rumenit il scoatem din tigaie si adaugam la calit prima oara ceapa, apoi dupa ce s-a rumenit adaugam morcovul taiat rondele si ciupercile.
   
3. Le lasam sa ne inmoaie putin apoi le scoatem din tigaie si le adaugam cu sos cu tot in cratita (in cazul meu vasule de yenna) in care va fierbe mancarea.
   
4. Punem carnea (sarata si piperata) la prajit intr-o tigaie curata in care am adaugat 2 linguri de ulei de masline.
   
5. Dupa ce carnea s-a prajit,adaugam coniacul apoi o flambam. (Pentru flambare, adaugam in tigaia incinsa tot alcoolul deodata, apoi aprindem cu un chibrit apropiat de vaporii care se degaja. In cateva secunde flacarile trebuie sa se stinga de la sine. Trebuie avuta mare grija la par,haine iar hota nu trebuie sa fie deschisa,ar inteti focul).
   
6. Dupa ce carnea este gata,o scoatem din tigaie si o adugam in cratita peste legume.
    7. In tigaie continuam sa gatim aduagand vinul, supa de pui, pasta de rosii, usturoiul, cimbrul.
    8. Le dam un clocot apoi adaugam sosul acest in cratita, peste carne si legume.
    9. Bagam cratita acoperita la cuptor si continuam fierberea.
   10. Separat facem un sos preparat astfel: amestecam 40 g unt si o lingura de faina, apoi il diluam cu cateva linguri de sos luat din cratita.
   11. Cand carnea este patrunsa adaugam sosul obtinut mai sus, baconul prajit si mai dam cateva clocote.
   12. Potrivim de sare si piper si putem servi mancarea cu garnitura de orez sau paste.


Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri cu carne sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Cocos in vin (coq au vin) Cocos in vin (coq au vin) Cocos in vin (coq au vin)
Cocos in vin (coq au vin) Cocos in vin (coq au vin) Cocos in vin (coq au vin)
Cocos in vin (coq au vin) Cocos in vin (coq au vin) Cocos in vin (coq au vin)
Cocos in vin (coq au vin) Cocos in vin (coq au vin) Cocos in vin (coq au vin)
Cocos in vin (coq au vin) Cocos in vin (coq au vin) Cocos in vin (coq au vin)
Cocos in vin (coq au vin) Cocos in vin (coq au vin) Cocos in vin (coq au vin)
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





Ionica 11-03-2011 07:08
Eu nu prea agream carnea de cocos de la tara,mi se parea cam teioasa,de aceea mi-am propus sa incerc aceasta reteta(coq au vin).Dupa ce am preparat-o,trebuie sa recunosc ca are un gust deliciosss!!!Merita sa o incercati! Multumesc-Bucatareasa.ro

elena 29-06-2011 20:03
da, e super reteta....sincer, muncesti ceva sa o prepari dar iese o minunatie de mancare. Pentru carnea de tara, mi s-a parut cea mai reusita reteta. Va dau nota 10 :-)

aritin 11-03-2012 11:49
ai uitat cumva sa pui vinul? azi am facut si eu reteta asta, este de vis, felicitari pentru postare.

bucatareasa.ro 11-03-2012 14:00
Multumesc, ma bucur ca ai incercat-o. De vin nu am uitat, e folosit la punctul 7 .

alice 25-03-2012 13:38
Preparat, mancat, deliciosssssss!!! Multumim pentru reteta!

bucatareasa.ro 25-03-2012 13:58
Cu placere

loader