|
|
Cotlete de porc cu sos picant
Timp de preparare (mancare cu carne): 60 minute (complexitate medie)
Ingrediente:(Pentru reteta Cotlete de porc cu sos picant)
- 500 g cotlet de porc
- ulei
- 1 ceapa
- 1/2 lingura de faina
- 300 ml vin alb
- 50 ml apa
- 1 lingurita de mustar
- 3-4 castraveti murati in otet
- fulgi de chilli
- sare
- piper
|
|
|
Mod de preparare : cotlete de porc cu sos picant
1. Taiem cotletele de grosimea degetului. 2. Le saram si le tinem asa pana pregatim sosul. 3. Pentru sos: curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt apoi o punem la calit cu putin ulei. 5. Cand s-a muiat adaugam faina si amestecam (nu lasam faina sa se ingalbeneasca).. 7. Adaugam imediat vinul si apa. 8. Lasam la fiert, 30 minute, la foc mic (sosul va scadea destul de mult, daca vreti sa obtineti un sos nu foarte gros, puteti sa mai adaugati putina apa). 10.Cand ceapa s-a fiert, amestecam sosul cu o lingurita de mustar si cu castraveti in otet, taiati felii subtiri. 11.Potivim de sare,piper si chilli (adaugam fulgi de chilli dupa gust, in fuctie de cat de picant ne dorim sa fie sosul). 12.Separat, intr-o tigaie in care am pus ulei, frigem bine cotletele, pe o parte si pe alta. 13.Le asezam fierbinti pe farfurie, si deasupra se toarna sosul caldut. 14.Servim imediat.
Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri cu carne sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|