Cotlete de porc la cuptor
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Cotlete de porc la cuptor

Timp de preparare (mancare cu carne):
150 minute (6 portii, complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Cotlete de porc la cuptor)

  • 1,5 kg cotlet porc
  • 2 cabanosi afumati
  • 1 capatana usturoi
  • 700 ml vin alb demisec
  • 3 linguri ulei
  • 300 ml apa
  • piper
  • 2 foi dafin
  • oregano
  • fulgi de ardei iute (chilli)
  • sare
  • boia de ardei dulce
Cotlete de porc la cuptor

Mod de preparare : cotlete de porc la cuptor

    1. Lasam bucata de cotlete intreaga, se va portiona inainte de servire.
    2. Impanam carnea: pe lungime facem o gaura cu cutitul, apoi impingem coada unei linguri de lemn in cotlet, de la un capat la celalat; scoatem coada de lingura apoi introducem carnatul (daca bucata de carne este mai lunga,introduceti carnatul de la ambele capete ale cotletului).
    3. Asezonam carnea cu sare, piper, fulgi de chilli, boia de ardei dulce si oregano.
    4. Punem carnea intr-o tava incapatoare.
    5. In tava adaugam uleiul, vinul, foile de dafin, usturoiul (curatat si zdrobit putin) si apa.
    6. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o introducem la cuptor pentru aproximativ 90 minute, la foc mediu.
    7. Dupa ce s-au scurs cele 90 minute, indepartam folia de aluminiu si lasam friptura la cuptor inca 40 minute sau pana se rumeneste (din cand in cand, ungem carnea cu zeama din tava; in cazul in care carnea ramane fara sos, puteti sa mai adaugati putina apa in tava).
    8. Inainte de servire, taiem carnea felii si o servim alaturi de sosul din tava (sosul se curata de grasime, il strecuram apoi il turnam peste friptura)
 

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri cu carne sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Cotlete de porc la cuptor Cotlete de porc la cuptor Cotlete de porc la cuptor
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





maria 13-12-2012 23:32
numai bun de mancat

loader