|
|
Cotlete de porc la cuptor
Timp de preparare (mancare cu carne): 150 minute (6 portii, complexitate medie)
Ingrediente:(Pentru reteta Cotlete de porc la cuptor)
- 1,5 kg cotlet porc
- 2 cabanosi afumati
- 1 capatana usturoi
- 700 ml vin alb demisec
- 3 linguri ulei
- 300 ml apa
- piper
- 2 foi dafin
- oregano
- fulgi de ardei iute (chilli)
- sare
- boia de ardei dulce
|
|
|
Mod de preparare : cotlete de porc la cuptor
1. Lasam bucata de cotlete intreaga, se va portiona inainte de servire. 2. Impanam carnea: pe lungime facem o gaura cu cutitul, apoi impingem coada unei linguri de lemn in cotlet, de la un capat la celalat; scoatem coada de lingura apoi introducem carnatul (daca bucata de carne este mai lunga,introduceti carnatul de la ambele capete ale cotletului). 3. Asezonam carnea cu sare, piper, fulgi de chilli, boia de ardei dulce si oregano. 4. Punem carnea intr-o tava incapatoare. 5. In tava adaugam uleiul, vinul, foile de dafin, usturoiul (curatat si zdrobit putin) si apa. 6. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o introducem la cuptor pentru aproximativ 90 minute, la foc mediu. 7. Dupa ce s-au scurs cele 90 minute, indepartam folia de aluminiu si lasam friptura la cuptor inca 40 minute sau pana se rumeneste (din cand in cand, ungem carnea cu zeama din tava; in cazul in care carnea ramane fara sos, puteti sa mai adaugati putina apa in tava). 8. Inainte de servire, taiem carnea felii si o servim alaturi de sosul din tava (sosul se curata de grasime, il strecuram apoi il turnam peste friptura)
Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri cu carne sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|