Dulceata de capsuni
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Dulceata de capsuni

Timp de preparare (dulceata):
120 minute (complexitate avansata)

Ingrediente:

(Pentru reteta Dulceata de capsuni)

  • 2 kg capsuni
  • 1300 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • sucul de la o lamaie
  • 500 ml apa
Dulceata de capsuni

Mod de preparare : dulceata de capsuni

    1. Spalam capsunile in apa rece si le indepartam coditele.
   
2. Intr-un vas (eu am folosit un vas cu pereti grosi,adica un tuci) punem 500 ml apa si 1300 g zahar.
   
3. Punem vasul pe foc si amestecam,adaugam jumatate din zeama de lamaie si spumuim (cand e cazul) si lasam sa fiarba pana obtinem un sirop (siropul il incercam cu o lingura,iar cand este gata trebuie sa nu mai fie foarte fluid-sa curga de pe lingura aproape in picaturi).
   
4. Indepartam oala de pe foc, adaugam capsunile si le lasam 10-15 minute (sa isi traga sirop).
   
5. Le punem la fiert si adaugam 2 pliculete de zahar vanilat si jumatatea ramasa din sucul de lamaie.
   
6. Nu amestecam in vas deoarece faramam capsunile (pentru a omogeniza amestecul din cand in cand prindem vasul de manere si il rotim intr-o parte si alta).
    7. Pe masura ce se formeaza spuma, o indepartam cu ajutorul unei linguri.
    8. Borcanele le spalam bine apoi le bagam la cuptor sa se usuce, adica le sterilizam( punem borcanele in cuptor,apoi pornim focul si le lasam sa se incalzeasca bine).
    9. Dulceata o punem calduta in borcane,apoi borcanele le invelim (intr-un material,patura,etc) pentru a se raci treptat.

Sfaturi:
    - Pentru a vedea daca dulceata este fiarta facem un mic experiment: luam o lingurita de zeama din dulceata, o punem la rece, apoi incercam daca este destul de legata. Daca zeama curge din lingurita ca apa, nu este legata, dar daca ridicand lingurita se formeaza un fir subtire de dulceata mai mai grosut (care curge putin mai incet) atunci dulceata de capsuni este legata.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de dulceturi sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Dulceata de capsuni Dulceata de capsuni Dulceata de capsuni
Dulceata de capsuni Dulceata de capsuni Dulceata de capsuni
Dulceata de capsuni Dulceata de capsuni Dulceata de capsuni
Retete asemanatoare
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





loader