|
|
Gulas cu carne de porc
Gulasul este un preparat traditional unguresc, la origini el preparandu-se cu carne de vita. Ca ingrediente de baza se foloseste carnea de vita, ceapa, ardei iuti si pudra de paprika. Reteta de baza pentru gulas a depasit de mult graniţele Ungariei existand nenumarate moduri de a pregati un gulas: in Italia se serveste gulas cu gnocchi, “birkagulyás” este gulasul din carne de berbec, iar in tarile germanice, acelasi gulas se pregateste cu carnati.
Timp de preparare: 100 minute (6 portii, complexitate medie)
Ingrediente:
(Pentru reteta Gulas cu carne de porc)
- 800 g carne de porc
- 400 g cartofi
- 3 cepe
- 4 catei de usturoi
- 7 linguri ulei
- 1/2 telina
- 2-3 morcovi
- 200 ml vin sec sau demisec
- 200 ml apa
- 100 ml suc de rosii + 3 rosii (din bulion sau proaspete)
- 2 ardei grasi
- sare
- condimente gulas
- patrunjel (optional)
|
|
|
Mod de preparare : gulas cu carne de porc
1. Pentru gulas curatam carnea de pielite, o spalam si o taiem bucati de 4-5 cm. 2. Prajim carnea in ulei incins apoi adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt; morcovii si telina date pe razatoarea fina. 3. Adaugam condimentele (am folosit un amestec de condimente gata preparat din comert care continea: ceapa si usturoi granulat, boia de ardei, chimen, piper, chilli, maghiran) apoi stingem cu vinul si apa. 4. Lasam sa fiarba inabusit, la foc moderat spre mic, 70 minute apoi adaugam ardeiul gras tocat cubulete, sucul de rosii si rosiile (daca folosim rosii proaspete, le curatam de coaja apoi le dam pe razatoare). 5. Lasam sa fiarba 15-20 minute apoi adaugam cartofii, fierti separat in apa cu sare. 6. Mai dam un clocot apoi potrivim la gust cu sare, daca mai este nevoie. 7. Servim gulasul cald, ornat cu patrunjel verde.
Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|