Macrou marinat in sos de rosii
Ultimele retete cu poze
Pasca cu iaurt
 Pasca cu iaurt 
Placinta cu iaurt
 Placinta cu iaurt 
Chec cu banane
 Chec cu banane 
Salata de cartofi cu macrou afumat
 Salata de cartofi cu macrou afumat 
Papricas de pui cu galuste
 Papricas de pui cu galuste 
Pulpe de pui la cuptor, cu iaurt
 Pulpe de pui la cuptor, cu iaurt 
Gulas cu carne de porc
 Gulas cu carne de porc 
Ciuperci umplute, delicioase
 Ciuperci umplute, delicioase 
Cheesecake cu lamaie
 Cheesecake cu lamaie 
Sarmalute in foi de varza
 Sarmalute in foi de varza 
Salata de gulii cu pui
 Salata de gulii cu pui 
Pagina:1

Macrou marinat in sos de rosii

Timp de preparare (mancare cu peste):
150 minute (3-4 portii, complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Macrou marinat in sos de rosii)

  • 1 kg peste macrou
  • 1-2 foi dafin
  • cateva boabe piper
  • 30 ml ulei
  • 40 ml otet
  • 140 g pasta de rosii
  • sare
Macrou marinat in sos de rosii

Mod de preparare : macrou marinat in sos de rosii

    1. Spalam pestele, ii taiem capul si il curatam de maruntaie.
   
2. Il taiem bucatele apoi il punem intr-o oala.
   
3. Adaugam uleiul, otetul, sarea, boabele de piper ( chiar si putin piper macinat) si foile de dafin.
   
4. Pasta de rosii o dizolvam cu apa si o adaugam peste pestele din oala.
   
5. Acest sos trebuie sa acopere in intregime pestele.
   
6. Punem oala la fiert (acoperita cu un capac) la foc mic timp de 150 minute.

Sfaturi:
    - Nu ridicam capacul in timpul fierberii, decat dupa ce s-au scurs cele 150 minute.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancare cu peste sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Macrou marinat in sos de rosii Macrou marinat in sos de rosii Macrou marinat in sos de rosii
Macrou marinat in sos de rosii Macrou marinat in sos de rosii Macrou marinat in sos de rosii
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





tenti 21-04-2011 02:30
eu cred ca timpul de gatire e cam mare; nu e o gresala? pestele se gateste repede.gresesc eu?

bucatareasa.ro 23-04-2011 11:19
La acest fel de mancare pestele trebuie patruns foarte bine, se mananca cu oase cu tot, este un fel de conserva (de aceea si dureaza atat prepararea lui) Odata pus pe foc, nu mai trebuie ridicat capacul pana la final. Preparatul acesta poate fi consumat si rece...

bogdan 26-08-2011 12:23
este bine 150 de min pt ca e bun

eleny 31-10-2011 13:28
super,eu o preparam la fel dar in cupor,acoperita tava cu folie de aluminiu.

bucatareasa.ro 31-10-2011 17:52
Eleny, eu nu am preparat niciodata reteta aceasta la cuptor. Sunt convinsa ca iese foarte bun. O sa incerc si eu metoda ta!

dany 05-01-2012 12:11
eu pun macroul la borcane in otet cu morcov ceapa patrunjel si se poate folosi ca acritura la cartofi prajiti

iulia 14-03-2012 17:07
poate ai vrut sa scrii terci de macrou cu rosii

Lisa 14-03-2012 19:35
Se pare ca esti singura careia nu i-a iesit .. Sau mai bine zis ai incercat s-o faci?

Marcela 24-03-2012 18:37
Este o reteta superba Si este ce-a mai buna mancare din cate am mancat

Florin 08-04-2012 07:35
Beton. Fara usturoi

cristina 01-06-2012 21:28
Este foarte buna reteta aceasta, chiar daca dureaza asa mult.Va recomand s-o consumati. Este foarte buna

atanasie georgiana 27-07-2012 11:53
este oreteta foarte buna si simpla de facut.

nelu 27-07-2012 15:28
aceasta reteta se pote folosi si la stiuca?????????????

bucatareasa.ro 27-07-2012 19:11
Din pacate, nu stiu ce sa va raspund. Aceasta reteta am facut-o ani la rand, dar am folosit doar macrou.

ggkent 09-09-2012 15:02
pestele ala e praf in 150 de minunte...eu n-am mai auzit asa ceva

bucatareasa.ro 09-09-2012 16:09
Pai cam asta e ideea . Lasand gluma, poti sa mananci pestele cu oase cu tot, daca este bine preparat. Respecta reteta pas cu pas si sigur te vei convinge ca rezultatul final e gustos

Costel Turnagiu 14-11-2012 15:46
O reteta extraordinara Va doresc la toti care veti citi acest mesaj sa incercati macar odata aceasta reteta si nu veti regreta!!

clara 30-12-2012 01:07
Acum incerc reteta, am de asteptat 150 min.eu am folosit merluciu si am mai adaugat o lingurita cu zahar, cat si rozmarin si cimbru proaspete. Daca am gresit punand aceste ingrediente, acum e prea tarziu...De ce nu trebuie sa ridic capacul pana la final? Multumesc pt reteta si eventuale sfaturi...

bucatareasa.ro 30-12-2012 14:34
Eu am incercat reteta aceasta doar cu macrou. Din experienta stiu ca daca ridici capacul vasului in timpul fierberii, oasele pestelui nu se vor patrunde asa bine incat sa ti ''se topeasca in gura''....

Alexandra 09-09-2013 09:44
E super bun, eu am facut aseara si am pus un kg jum de macrou; am lasat cam 200 min dar a iesit super bun foarte simplu si bun, multumim de reteta

tudorache 23-09-2013 07:54
pestele e mincarea mea preferata

Silviu 05-12-2013 19:14
Eu am facut un peste in genul retetei. Si l-am tinut in sos la fiert in tigaie cam 20 min si a fost bun >_> cum 150 min ?

bucatareasa.ro 09-12-2013 16:31
Pentru ca in 150 de minute vei putea manca inclusiv oasele, atat de moale va fi ...

ancaandar@yahoo.com 14-02-2014 16:20
super

Petrica 15-08-2014 07:55
Bai fratilor .....am facut asta si este excelent , pe bune....bravo ptr postare. Nu am stiut ca se poate pune si la borcane ptr iarna

Petrica 15-08-2014 09:02
As avea rugamintea daca puteti sa-mi spuneti cam cat sos trebuie pus peste peste , avand in vedere ca trebuie tinut la foc 2 ore si jumatate , asadar va scadea foarte mult la fiert , iar dv spuneti ca nu trebuie ridicat capacul

cristina 21-11-2014 15:51
foarte bun! am incercat reteta

Marius B. 08-12-2014 15:38
Delicios! Aspect si gust nemaipomenit. Multumesc pentru postare!

loader