Musaca de vinete
Ultimele retete cu poze
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Paste cu bacon si sos picant de rosii
 Paste cu bacon si sos picant de rosii 
Quiche( tarta) cu brocoli si ciuperci
 Quiche( tarta) cu brocoli si ciuperci 
Pagina:1

Musaca de vinete

Timp de preparare (mancare cu carne):
120 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Musaca de vinete)

  • 5 vinete mari
  • 700 g carne tocata ( eu am folosit carne de curcan)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 legaturi marar
  • cascaval
Musaca de vinete

Mod de preparare : musaca de vinete

    1. Spalam vinetele, le curatam de codite apoi le zebram.
    2. Taiem felii groase de un deget.
    3. Le saram si le lasam la scurs intr-un vas timp de 2 ore.
    4. Dupa ce au trecut cele 2 ore, zeama lasata de vinete o aruncam iar feliile, dupa ce le uscam cu un servetel, le prajim intr-o tigaie de teflon, fara a mai pune ulei( se pot praji si in ulei, sunt chiar mai gustoase dar eu am preferat o varianta mai dietetica).
    5. Pentru a pregati umplutura procedam astfel: intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare.
    6. Dupa ce s-au aurit, adaugam carnea si o lasam 5-10 minute, pana isi schimba culoarea..
    7. Oprim focul si lasam compozitia sa se raceasca.
    8. Dupa ce amestecul nostru s-a racit, adaugam un ou, mararul tocat marunt, sare, piper,boia si pasta de rosii.
    8. Intr-o tava unsa cu ulei, asezam un rand de vinete, apoi punem stratul de carne si acoperim cu un strat de vinete( de preferat ca stratul de vinete de pe fundul tavii sa fie mai grosut).
    9. Deasupra turnam 300 ml de apa.
   10. Bagam tava la cuptor pana scade lichidul.
   11. Mai spre final batem cele doua oua ramase si le turnam peste musacaua de vinete, pentru a prinde o crusta.

   12. Cand mancarea este facuta, adugam cascaval ras si mai dam la cuptor 2-3 minute ( optional, asta doar daca va place musacaua de vinete cu cascaval).

   Sfaturi:
    - Se poate servi cu sos de rosii sau in varianta moderna cu ketchup.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri cu carne sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Musaca de vinete Musaca de vinete Musaca de vinete
Musaca de vinete Musaca de vinete Musaca de vinete
Musaca de vinete Musaca de vinete Musaca de vinete
Musaca de vinete Musaca de vinete Musaca de vinete
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





Anonim 02-09-2011 16:18
excelent si sanatos

carmen 02-10-2011 15:52
foarte tare reteta, cu siguranta o s-o fac chiar maine

coca 04-10-2011 13:29
este grozava,o sa o fac si eu cat mai sunt vinete pe piata

loader