Muschi de porc in crusta de piper cu sos de smantana
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Muschi de porc in crusta de piper cu sos de smantana

    Daca va plac aripioarele picante de la KFC, sigur veti adora aceasta reteta. Se prepara repede si este delicioasa (asta daca nu luam in calcul timpul pentru marinare. Cu cat o marinezi mai mult cu atat va fi mai puternica aroma de piper)

Timp de preparare:
40 minute +3/4 ore marinare (4 portii ,complexitate redusa)

Ingrediente:

(Pentru reteta Muschi de porc in crusta de piper cu sos de smantana)

  • 1 kg muschi de porc
  • piper boabe
  • sare
  • ulei pentru prajit

    Pentru sos:
  • 300 ml vin alb demisec
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 300 ml smantana grasa
  • 1 lingurita cimbru
Muschi de porc in crusta de piper cu sos de smantana

Mod de preparare : muschi de porc in crusta de piper cu sos de smantana

    1. Spalam muschiul apoi cu un servetel de hartie indepartam excesul de apa.
    2. Intr-un mojar strivim boabele de piper si le punem in strat subtire pe o frafurie intinsa apoi tavalim muschiuletul de porc pana se acopera de o crusta uniforma.
   
3. Il punem intr-un vas acoperit si il bagam la marinat pentru 3-4 ore.
   
4. Dupa ce l-am scos, il feliem in bucatii mai grosute (de 1-1/2 cm), il saram apoi il prajim intr-o tigaie antiaderenta in care am incins uleiul la 190 grade (pentru o savoare mai putin intensa de piper, inainte de prajire indepartati pe cat posibil crusta de piper).
   
5. In tigaia inchinsa prajeste carnea 4-6 minute  apoi intoace-o (timpul de prajire se ajusteaza in functie de grosimea bucatii de carne).
   
6. Dupa ce muschiul este prajit se pune intr-un vas acoperit, pentru a se mentine calda.
   
7. Intr-o cantitate redusa de ulei rezultat dupa prajirea carniicalim ceapa tocata marunt pana se inmoaie (trebuie sa fie sticloasa dar nu maronie).
    8. Adaugam cateii de usturoi tocati si continuam calirea 1-2 minute apoi adaugam vinul si cimbrul.
    9. Fierbem, la foc potrivit, pana cand cantitatea de vin se injumatateste apoi adaugam smantana.
   10. Continuam fierberea pana cand sosul are consistenta dorita de noi (cam 10-15 minute, daca nu vreti un sos foarte lichid).
   11. La final potrivim de sare si servim sosul alaturi de muschiuletul de porc.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Muschi de porc in crusta de piper cu sos de smantana Muschi de porc in crusta de piper cu sos de smantana Muschi de porc in crusta de piper cu sos de smantana
Muschi de porc in crusta de piper cu sos de smantana Muschi de porc in crusta de piper cu sos de smantana Muschi de porc in crusta de piper cu sos de smantana
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





loader