Pasca cu branza dulce de vaci
Ultimele retete cu poze
Pasca cu iaurt
 Pasca cu iaurt 
Placinta cu iaurt
 Placinta cu iaurt 
Chec cu banane
 Chec cu banane 
Salata de cartofi cu macrou afumat
 Salata de cartofi cu macrou afumat 
Papricas de pui cu galuste
 Papricas de pui cu galuste 
Pulpe de pui la cuptor, cu iaurt
 Pulpe de pui la cuptor, cu iaurt 
Gulas cu carne de porc
 Gulas cu carne de porc 
Ciuperci umplute, delicioase
 Ciuperci umplute, delicioase 
Cheesecake cu lamaie
 Cheesecake cu lamaie 
Sarmalute in foi de varza
 Sarmalute in foi de varza 
Salata de gulii cu pui
 Salata de gulii cu pui 
Pagina:1

Pasca cu branza dulce de vaci

Timp de preparare (dulciuri):
60 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Pasca cu branza dulce de vaci)

  • 500 g faina
  • 3 oua
  • 125 g zahar
  • 100 g unt
  • 4 linguri de ulei
  • 250 ml lapte
  • 50 g drojdie
  • esente si mirosuri

    Umplutura :
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 50 g unt moale
  • 2 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lingura de gris
  • 2 linguri de faina
  • stafide
  • 3 linguri de smantana

Pasca cu branza dulce de vaci

Mod de preparare : pasca cu branza dulce de vaci

    1. Pentru aluat se inmoaie drojdia in putin lapte caldut si un praf de sare .
    2. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu 4-5 linguri de lapte clocotit si se lasa sa se raceasca.
    3. Cand este rece se amesteca cu drojdia si se pune la dospit.
    4. Intre timp restul de lapte se incalzeste, se adauga zaharul, mirosurile, ouale batute bine si uleiul.
    5. Cand drojdia s-a dospit se pune in faina, se dauga laptele si se incepe framantatul.
    6. Pentru a framanta mai usor se topeste untul si, in timp ce framantam, se stopesc mainile cu unt, pana se termina untul.
    7. Se lasa la dospit cam 40 de minute (la caldura).
    8. Pentru umplutura se amesteca branza cu untul moale, galbenusurile, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie, zaharul pudra, grisul, faina, smantana si stafidele.
    9. Cand aluatul s-a dospit se ia o bucata mai mica din care se face o impletitura cat forma rotunda in care se coace pasca.
    10.Se pune aluatul in forma, pe margini se pune impletitura si se mai lasa la dospit timp de 40-50 de minute.
    11.Cand este gata se adauga in mijloc umplutura, se unge cu ou si se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ o ora.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de dulciuri sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Pasca cu branza dulce de vaci Pasca cu branza dulce de vaci Pasca cu branza dulce de vaci
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





anisoara petronela 28 de ani 19-06-2011 16:47
foarte buna reteta

Anonim 15-02-2012 20:05
aceasta reteta este foarte buna si eu fac pasca si imi iese foarte buna dar trebuie sa tinem cont si de faina, trebuie sa fie de calitate, la fel si celelalte ingrediente. SUCCES MAI DEPARTE

bucatareasa.ro 15-02-2012 22:39
Multumesc

paula 01-04-2012 16:44


Lexy 13-04-2012 15:51
retete si mirosuri????

loader