Paste cu bacon si sos picant de rosii
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Paste cu bacon si sos picant de rosii

Timp de preparare:
30 minute (6 portii, complexitate redusa)

Ingrediente:

(Pentru reteta Paste cu bacon si sos picant de rosii)

  • 500 g paste scurte
  • 250 g bacon feliat
  • 500 g ciuperci
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 ardei iude, fin tocat
  • 2 conserve de rosii taiate cubulete ( 400/ cutie)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 100 g parmezan
  • 30 g unt
Paste cu bacon si sos picant de rosii

Mod de preparare : paste cu bacon si sos picant de rosii

    1. Intr-o tigaie, punem baconul la prajit( prajim la foc mic 5- 7 minute, amestecand ocazitional, sau pana cand baconul este usor rumenit).
   
2. Scoatem baconul din tigaie iar in grasimea ramasa( nu mai mult de 3 linguri) adaugam ciupercile taiate marunt si le inabusim pentru 5 minute pana cand se inmoaie. Inlaturam capacul si continuam prajirea pana cand lichidul din tigaie se evapora.
   
3. Adaugam usturoiul, ardeiul, oregano, rosiile cubulete, sare si piper.
   
4. Punem capacul si fierbem inabusit 25- 30 minute, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa( daca sosul nu este suficient de gros, continua fierberea, fara capac, inca cateva minute). Dupa gust, daca mai este nevoie, mai asezonati cu sare si piper.
   
5. Pregatirea pastelor: punem pastele la fiert, in apa si sare, conform instructiunilor de pe pachet.
   
6. Dupa ce pastele au fost fierte si scurse de excesul de apa, le punem intr-un bol si le amestecam cu untul, apoi cu sosul de rosii si baconul taiat bucatele.
   7. La final adaugam parmezanul si servim imediat.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Paste cu bacon si sos picant de rosii Paste cu bacon si sos picant de rosii Paste cu bacon si sos picant de rosii
Paste cu bacon si sos picant de rosii Paste cu bacon si sos picant de rosii Paste cu bacon si sos picant de rosii
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





loader