Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Pate din ficat de pui cu mere caramelizate

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

(Pentru reteta Pate din ficat de pui cu mere caramelizate)

  • 3 mere(300- 400g)
  • 500g ficatei
  • 200g unt
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa( 200g)
  • 3 catei de usturoi
  • 50 ml cognac( sau Calvados)
  • 15 g zahar pudra
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate

Mod de preparare : pate din ficat de pui cu mere caramelizate

    1. Spalam doua mere, le scoatem samburiii, le decojim apoi le feliem.
   
2. Intr-o tigaie topim 20 g de unt apoi adaugam merele, sare si piper.
   
3. Sotam merele 5-7 minute, amestecand din cand in cand.
   
4. In tigaia in care am sotat merele, adaugam 50 g de unt apoi ficateii ( spalati si curatati de pielite).
   
5. Prajim ficateii 5-6 minute apoi adaugam ceapa si usturoiul, tocate marunt.
   
6. Continuam prajirea 5- 10 minute sau pana cand ceapa devine moale, amestecand din cand in cand.
    7. Turnam cognacul in tigaie,marim flacara pentru a aduce compozitia pe punctul de a fierbe, apoi cu un chibrit mai lung aprindem alcoolul din tigaie( flambam).
   8.
Luam preparatul de pe foc, adaugam untul( 100g), merele si pasam ingredientele cu ajutorul unui blender de mana pana cand totul se transforma intr-o pasta.
   9. Asezonam cu sare, daca mai este nevoie, apoi dam compozitia la rece pentru 2- 3 ore.
 10. Inainte de servire, caramelizam marul ramas: scoatem samburii apoi il taiem feliute; intr-o tigaie topim 30 g unt apoi adaugam merele si zaharul pudra. Prajim 2-3 minute, pe fiecare parte pana se caramelizeaza usor.
 11. Servim pateul pe paine prajita impreuna cu marele caramelizate.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate Pate din ficat de pui cu mere caramelizate Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate Pate din ficat de pui cu mere caramelizate Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate Pate din ficat de pui cu mere caramelizate Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





loader