Pilaf de orez
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Pilaf de orez

Timp de preparare (pilaf):
90 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

(Pentru reteta Pilaf de orez)

  • 1 si 1/2 cani de orez
  • 4 cani supa de pui
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • sare
  • 2 ardei grasi
  • 2 linguri ulei
Pilaf de orez

Mod de preparare : pilaf de orez

    1. Mai intai taiem ceapa marunt apoi  morcovul si ardeiul, cubulete, si le calim in ulei cu putina supa (cam 100 ml), amestecand din cand in cand pentru a nu le praji (ar fi inestetice cand vor fi puse in orez).
   
2. Lasam legumele sa fiarba inabusit, pana se inmoaie apoi adaugam orezul spalat si completam cu restul de supa.
    
3. Lasam sa fiarba totul sub capac 20 de minute (orezul se lasa la fiert in functie de tipul de orez folosit. Eu am avut orez cu bob lung si l-am lasat sa fiarba, la foc mic, aproximativ 20 minute. Am stins focul si am lasat orezul sa se odihneasca 10 minute, sub capac, timp in care va absorbi toata zeama si se va mai umfla putin).
  

 
Pilaf de orez Pilaf de orez Pilaf de orez
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





loader