Pizza Chicago
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Pizza Chicago

 Chicago Style Pizza reprezinta o pizza consistenta datand din anii 1940, avand la baza o reteta dezvoltata in Chicago. Retetele variaza de la o pizzerie la alta,  punctul comun fiind aluatul inaltat pe peretii laterali ai tavii pana la 3 centimetrii. Traditional, aceasta pizza contine putine ingrediente, in general o cantitate mare de branza si sos de rosii. Desi arata mai mult ca o tarta decat ca o pizza va pot spune ca este delicioasa si merita incercata macar o data.

Timp de preparare:
30 minute+100 minute dospirea (complexitate medie)

Ingrediente:

          Blat:

  • 3 g drojdie uscata
  • 300 g faina + extra
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 20 g malai

    Sos:
  • 350 g carnati semi-afumati
  • 3 catei de usturoi
  • 2 conserve de rosii taiate cubulete (400 g per cutie)
  • piper
  • patrunjel
  • 300 g mozzarella
Pizza Chicago

Mod de preparare : pizza chicago

    1. Intr-o cana dizolvati drojdia in 50 ml apa calduta(lasati-o 5 minute, amestecand din cand in cand pentru a fi siguri ca este dizolvata complet).
   
2. Intr-un vas incapator punem faina cernuta( 300 g), facem loc la mijloc si turnam drojdia dizolvata, 130 ml apa calduta, un praf de sare si uleiul.
   
3. Cu varful degetelor amestecam ingredientele pana obtinem un aluat omogen, putin lipicios.
   
4. Pe o suprafata de lucru punem putina faina si incepem sa framantam bine aluatul timp de 5 minute pana obtinem o consistenta elastica (daca aluatul se lipeste de suprafata de lucru in timp ce il framantam, mai trebuie adaugata faina).
   
5. Dupa ce aluatul e framantat, il ungem cu foarte putin ulei apoi il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 60-90 minute, intr-un loc calduros.
   
6. Cat timp aluatul se dospeste, pregatim sosul: carnatii ii taiem felii subtiri si ii prajim intr-o lingura de ulei.
    7. In sosul ramas dupa prajirea carnatilor, adaugam cateii de usturoi, taiati marunt; dupa 30 de secunde adaugam rosiile taiate cubulete si le fierbem pana cand sosul se ingroasa( 15-20 minute).
    8. La final, adaugam carnatii, potrivim de sare si piper apoi sosul trebuie lasat sa se raceasca complet.
    9. Asamblarea pizzei: ungem o tava de pizza (diametru de 31 cm) cu putin ulei si o tapetam cu malai, inclusiv pe margini (excesul de malai trebuie aruncat).
   10. Pe suprafata de lucru, presarata cu faina, intindem aluatul apoi il mutam in tava si usor ii ridicam bordurile pe peretii tavii( cam 3 cm), presand usor.
   11. Acoperim tava cu un prosop uscat si mai lasam aluatul sa se dospeasca inca 20 de minute.
   12. Incalzim cuptorul la 230 C sau la treapta 8( daca e pe gaz).
   13. Dupa ce s-au scurs cele 20 minute, punem sosul de rosii deasupra blatului de pizza apoi adaugam mozzarella taiata felii si cateva frunze de patrunzel, tocate marunt.
   14. Bagam pizza la cuptor pentru 20-25 minute, la foc potrivit.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Pizza Chicago Pizza Chicago Pizza Chicago
Pizza Chicago Pizza Chicago Pizza Chicago
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





loader