Prajitura cu crema de frisca
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Prajitura cu crema de frisca

Timp de preparare:
120 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

          Pentru blat:

  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt

    Pentru crema:
  • 750 ml lapte
  • 15 g gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar tos
  • zeama de la o lamaie
  • 350 ml frisca
Prajitura cu crema de frisca

Mod de preparare : prajitura cu crema de frisca

    1. Prima oara preparam blatul: Frecam untul cu zaharul vanilinat apoi inglobam ouale, unul cate unul.
   
2. Adaugam faina amestecata cu praful de coptsi cu praful de budinca apoi punem si laptele.
   
3. Aluatul omogenizat se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem, in cuptorul incins, aproximativ 25 minute.
   
4. Cand blatul e copt, il scoatem din cuptor apoi din tava.
   
5. Lasam blatul la racit pe un gratar, intre timp ne ocupam de crema.
   
6. Fierbem laptele cu zaharul vanilinat.
    7. Galbenusurile se bat cu zaharul tos apoi adaugam, putin cate putin, laptele caldut.
    8. Amestecul obtinut, il punem pe foc, pe baie de aburi, sa se incalzeasca (nu trebuie sa fiarba).
    9. Inglobam gelatina, hidratata in prealabil in apa rece .
   10. Adaugam sucul de lamaie apoi vasul il punem la racit, amestecand continuu (putem sa punem vasul intr-un alt vas cu apa rece).
   11. Cand crema incepe sa se raceasca, se inglobeaza frisca batuta.
   12. Se aseaza crema pe blat si se niveleaza (aveti nevoie de tava in care ati copt blatul. La inceput crema este putin mai moale, de aceea, dupa ce puneti crema pe prajitura, trebuie lasata cateva ore la rece).

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Prajitura cu crema de frisca Prajitura cu crema de frisca Prajitura cu crema de frisca
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





n.c 01-06-2013 19:53
foarte buna reteta. daca am sti si cantitatea de faina pt blat, ar fi chiar f f buna

Lena 13-06-2016 15:45
Super de tot merita sa fie cat mai des in meniu

loader