|
|
Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata
Timp de preparare: 70 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
Pentru foi:
- 700 g faiana
- 2 oua
- 100 g unt
- 1 lingurita amoniu pentru parjituri
- 200 g zahar
- 200 ml lapte
- 1 varf de cutit de sare
Pentru crema:
- 500 ml lapte
- 4 linguri amidon
- 250 g unt
- 150 g zahar pudra
- coaja de la o lamaie
Pentru glazura:
- 90 g ciocolata
- 70 ml lapte
- 20 g unt
- 1/2 lingura ulei
|
|
|
Mod de preparare : prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata
Pentru foi: 1. Batem ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste. 2. Adaugam untul (la temperatura camerei), laptele apoi faina, praful de sare, amoniu si framantam pana obtinem un aluat omogen. 3. Impartem aluatul in cinci parti si coacem cinci foi pe dosul tavii. Pentru crema: 4. Punem 400 ml de lapte pe foc (in restul de lapte dizolvam amidonul apoi il turnam peste laptele de pe foc) si amestecam pana se ingroasa. 5. Batem untul moale cu zaharul apoi il impreunam, putin cate putin, cu crema de lapte si amidon. 6. Adaugam sucul de lamaie, coaja de lamaie, obtinand astfel crema cu care vom umple foile. Pentru glazura: 7. Punem ciocolata pe foc, impreuna cu laptele, untul si lingura de ulei. 8. Omogenizam si fierbem compozitia pana obtinem o glazura un pic grosuta. 9. Adaugam glazura pe parjitura si o punem intr-un loc racoros. 10. Taiem prajitura a doua zi, dupa ce foile s-au inmuiat.
Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|