Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata

Timp de preparare:
70 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

         Pentru foi:

  • 700 g faiana
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 1 lingurita amoniu pentru parjituri
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 varf de cutit de sare

    Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • coaja de la o lamaie

    Pentru glazura:
  • 90 g ciocolata
  • 70 ml lapte
  • 20 g unt
  • 1/2 lingura ulei
Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata

Mod de preparare : prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata

      Pentru foi:
    1. Batem ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste.
   
2. Adaugam untul (la temperatura camerei), laptele apoi faina, praful de sare, amoniu si framantam pana obtinem un aluat omogen.
   
3. Impartem aluatul in cinci parti si coacem cinci foi pe dosul tavii.
      Pentru crema:
   
4. Punem 400 ml de lapte pe foc (in restul de lapte dizolvam amidonul apoi il turnam peste laptele de pe foc) si amestecam pana se ingroasa.
   
5. Batem untul moale cu zaharul apoi il impreunam, putin cate putin, cu crema de lapte si amidon.
   
6. Adaugam sucul de lamaie, coaja de lamaie, obtinand astfel crema cu care vom umple foile.
      Pentru glazura:
    7. Punem ciocolata pe foc, impreuna cu laptele, untul si lingura de ulei.
    8. Omogenizam si fierbem compozitia pana obtinem o glazura un pic grosuta.
    9. Adaugam glazura pe parjitura si o punem intr-un loc racoros.
   10. Taiem prajitura a doua zi, dupa ce foile s-au inmuiat.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





Ionela 23-12-2014 13:26
Am facut-o , sper sa fie buna . O singura problema am avut : nu ai scris despre dimensiunea tavii, dar am vazut in poza tava de la aragaz. Maine aflam cum a iesit, dar pare delicioasa.

bucatareasa.ro 29-12-2014 18:31
Am copt foile pe spatele tavii de aragaz, dar le-am facut mai mici. Au avut cam 26 X 36 cm. Iti urez sarbatori fericite!

loader