Prajitura desteapta
Ultimele retete cu poze
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Paste cu bacon si sos picant de rosii
 Paste cu bacon si sos picant de rosii 
Quiche( tarta) cu brocoli si ciuperci
 Quiche( tarta) cu brocoli si ciuperci 
Pagina:1

Prajitura desteapta

Timp de preparare (dulciuri):
70 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Prajitura desteapta)

  • 8 oua
  • 230 g faina
  • 250 g unt
  • 1 litru lapte caldut
  • 2 linguri apa
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 g zahar
  • zahar pudra pentru pudrat
  • 1 estenta vanilie
  • coaja de lamaie rasa
Prajitura desteapta

Mod de preparare : prajitura desteapta

    1. Luam o cratita si punem untul la topit, dupa care il lasam la racit.
   
2. Intr-un bol incapator punem galbenusurile si le amestecam cu 250 g zahar, cele 2 pliculete de zahar vanilat, 2 linguri de apa, esenta de vanilie si mixam pana la omogenizare.
   
3. In compozitia obtinuta adaugam untul topit si racit apoi mixam ingredientele bine.
   
4. Punem laptele caldut si mixam bine.
    5. Adaugam faina in ploaie si amestecam pana se incorporeaza total.
    6. La final, adaugam coaja de lamaie in compozitie, albusurile batute spuma si amestecam cu un tel pana se incorporeaza bine( compozitia obtinuta este foarte lichida).
    7. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.
    8. Turnam compozitia obtinuta in tava si bagam la cuptor( cuptorul trebuie sa fie preincalzit).
    9. Lasam prajitura  la copt pentru o ora, la foc mediu spre mic, fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.
   10. Dupa ce prajitura s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam la racit in tava.
   11. Dupa ce s-a racit, o taiem si o servim pudrata.

    Sfaturi:
    - In caz ca prajitura se umfla in timp ce este in cuptor, este normal, isi va reveni dupa ce este gata, doar este desteapta :).

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de dulciuri sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Prajitura desteapta Prajitura desteapta Prajitura desteapta
Prajitura desteapta Prajitura desteapta Prajitura desteapta
Prajitura desteapta Prajitura desteapta Prajitura desteapta
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





Anonim 25-11-2011 11:34
foarte bunaa

Mona 11-12-2011 15:39
Eu as vrea sa stiu cum de se aranjaza compozitia asta asa, adica se face crema aceea din interior de una singura nu ? Cred ca tocmai de asta se numeste desteapta.... Dar daca totusi cineva stie care este explicatia tare as fi curoasa

Florina Pana 11-12-2011 15:41
Am facut-o si eu si mi-a iesit foarte buna, cat despre cum de se strange crema din interior nu stiu sa va spun nici eu, prajitura este desteapta intr-adevar si mai e si buna la gust!

catalina 04-01-2012 19:49
daca e desteapta de ce nu imi face si mie tema la mate oricum e buna

anghelescu didina 15-02-2012 19:58
aceasta prajitura o face nora mea si va spun ca este foarte buna, acum am vazut cum se prepara si cit de curind o voi face si eu. MULT SUCCES IN CONTINUARE.

bucatareasa.ro 15-02-2012 22:47
Multumesc si spor la "bucatareala"!

Mihaela 04-03-2012 18:59
Astazi am facut aceasta prajitura, este delicoasa. Singurul incovenient la mine a fost, ca nu am avut tava mare, dar am folosit una mica si am injumatatit ingredientele si a fost perfect!!!! Tin sa mentionez, ca, aceasta este prima mea prajitura la varsta de 20 de ani.

bucatareasa.ro 04-03-2012 19:11
Mihaela bun venit in grupul fetelor de aici care bucataresc cu drag si spor

livadariu roxana 08-04-2012 17:51
Prajitura aceasta este o reteta destul de gustoasa si buna.Iti multumesc ca ai facut efortul acesta dar a si meritat

dolores 18-05-2012 22:18
De mult timp cautam aceasta reteta si corecta. Multumesc,foarte buna si rapida de preparat

dolores 18-05-2012 22:30
te rog frumos,daca ai sa imi trimiti reteta corecta la foile de la prajitura Alba ca Zapada. Doresc ca foile sa fie moi si pufoase.multumesc frumos!

bucatareasa.ro 18-05-2012 23:03
Din pacate nu am acea prajitura, dar cu prima ocazie o voi face si eu...

Anonim 05-09-2012 16:41
Imi plac toate retetele ! bravo Bucatareasa.ro ! :*

loader