Prajitura marmorata cu crema de branza
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Prajitura marmorata cu crema de branza

Timp de preparare:
60 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

         Pentru blat:

  • 300 g ciocolata cu alune
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 150 g zahar
  • 70 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

    Pentru crema de branza:
  • 400 g crema de branza (cumparata din comert)
  • 40 g zahar pudra (cu miros de vanilie)
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 2 oua
  • 1 esenta vanilie
Prajitura marmorata cu crema de branza

Mod de preparare : prajitura marmorata cu crema de branza

    1. Topim ciocolata la bain-marin, apoi adaugam untul, si amestecam pana se omogenizeaza complet.
   
2. Peste crema de ciocolata adaugam faina in care am amestecat praful de copt si sarea.
   
3. Separat frecam ouale cu zaharul pana ce acesta s-a topit iar compozitia obtinuta, alba si spumoasa, o adaugam peste crema de ciocolata.
   
4. Omogenizam bine compozitia si o turnam intr-un vas cu pereti detasabili (26 cm diametru) in care am pus hartie de copt.
   
5. Nivelam compozitia apoi pregatim crema de branza, amestecand bine toate ingredientele ( faina, zaharul pudra, ouale, esenta de vanilie si crema de branza).
   
6. Cu o lingurita, punem deasupra compozitiei de ciocolata, crema de branza avand grija sa acoperim cu ea toata suprafata prajiturii.
    7. La final, cu ajutorul unei furculite trecem prin cele doua compozitii pana obtinem un aspect marmorat.
    8. Bagam prajitura la cuptor, verificand din cand in cand cu ajutorul unei scobitori daca este facuta (170 C, aproximativ 35 minute).
    9. Cand prajitura este coapta, o lasam sa se raceasca putin apoi trecem cu un cutit pe marginea tavii, pentru a o desprinde de peretii detasabili.
   10. Servim prajitura rece.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Prajitura marmorata cu crema de branza Prajitura marmorata cu crema de branza Prajitura marmorata cu crema de branza
Prajitura marmorata cu crema de branza Prajitura marmorata cu crema de branza Prajitura marmorata cu crema de branza
Prajitura marmorata cu crema de branza Prajitura marmorata cu crema de branza Prajitura marmorata cu crema de branza
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





stela 07-11-2012 21:55
arata foarte bine ,trebuie incercata

marcela 20-01-2013 16:54
Imi place ce vad si ce citesc

loader