Prajitura Valuri de ciocolata
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Prajitura Valuri de ciocolata

Timp de preparare:
50 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
           Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 esenta de vanilie

    Crema:
  • 4 oua
  • 400 g zahar
  • 4 linguri apa
  • 2 esente rom
  • 100 g cacao
  • 2 pachete margarina Rama
  • 20 g gelatina
  • gem (orice tip)

    Glazura:
  • 150 g ciocolata menaj
  • 100 ml frisca lichida
  • 40 g unt
Prajitura Valuri de ciocolata

Mod de preparare : prajitura valuri de ciocolata

    1. Blatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare.
   
2. Galbenusurile se amesteca bine cu esenta de vanilie si apoi foarte usor cu albusurile.
   
3. Faina cernuta si amestecata cu praful de copt se adauga treptat in compozitie.
   
4. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt( 34X23cm), punem compozitia obtinuta si bagam tava la cuptor, la foc potrivit.
   
5. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si si se lasa sa se raceasca apoi se taie blatul pe jumatate.
   
6. Crema: ouale, zaharul si apa se amesteca si se fierb pana incep sa se ingroase ca o smantana care curge.
    7. Se adauga cacaua, se mai fierbe putin si se ia de pe foc.
    8. Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe pachet; cand crema s-a racit complet se adauga gelatina hidratata si topita, se amesteca apoi se pune margarina (tinuta la temperatura camerei) si se mixeaza foarte bine.
    9. Crema obtinuta se baga la frigider pentru 10-15 minute.
   10. Montare prajitura: prima foaie de blat se unge cu putin gem, se pune un sfert din crema si se adauga a doua foaie (daca blatul este prea tare se poate insiropa cu orice sirop sau zeama de compot).
   11. Se unge si a daoua foaie cu gem si apoi se traseaza cu ajutorul unui pos pentru ornat, "suluri" de crema, unul langa altul, de-a lungul prajiturii.
   12. Al doilea rand de ''suluri'' se pun unul in lipsa altuia, formand mici piramide.
   13. Se da prajitura la rece pentru 30-40 minute apoi se glazureaza.
   14. Glazura: ciocolata, frisca si untul se pun la bain-marine si se lasa la topit, amestecand din cand in cand( amestecul nu trebuie sa fiarba).
   15. Se lasa glazura la racit iar cand aceasta este calduta se adauga peste prajitura.
   16. Prajitura se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Prajitura Valuri de ciocolata Prajitura Valuri de ciocolata Prajitura Valuri de ciocolata
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





Rodica Filip 25-01-2016 20:37
Arata super.Si cred ca e foarte buna.

loader