|
|
Salata calda de cartofi
Timp de preparare (salata): 40 minute (complexitate medie)
Ingrediente:(Pentru reteta Salata calda de cartofi)
- 1,5 kg cartofi
- 1 ceapa rosie
- 5 castraveciori murati
- 200 g kaizer
- sare, piper
Sos:
- 100 gr unt
- 2 linguri cu varf de faina
- 400 ml lapte fierbinte
- 6 lingurite cu varf de mustar
- 1 legatura marar
- sare
|
|
|
Mod de preparare : salata calda de cartofi
1. Spalam cartofii si ii punem la fiert, in coaja, pana intra usor furculita in ei. 2. Ii lasam sa se raceasca, ii curatam apoi ii taiem cubulete. 3. Taiem castraveciorii si kaizarul in bucatele mici. 4. Ceapa o taiem feliute subtiri (julien) si mararul il tocam marunt. 5. Intr-un bol incapator amestecam cartofii cuburi cu castraveciorii, ceapa si kaizarul 6. Amestecam usor pentru a nu se sfarme cartofii. 7. Pregatim sosul astfel: topim untul pe foc mic intr-o craticioara. 8. Adaugam faina si samestecam bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se prajeasca faina, dar amestecand continuu. 9. Incepem sa adaugam lapte,putin cate putin si incorporandu-l in sos cu ajutorul telului(daca la final sosul vi se pare prea gros, puteti sa adaugati inca un pic de lapte fierbinte). 10. Lasam sosul la fiert inca 3-4 minute, apoi adaugam mustarul si omogenizam bine. 11. Luam sosul de pe foc si il turnam peste salata, adaugam sare, piper, verdeata si amestecam usor pentru a nu sfarama cartofii.
Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de salate sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|