Tarta cu ceapa
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Tarta cu ceapa

Timp de preparare:
60 minute (8 portii, complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Tarta cu ceapa)

          Blat:

  • 180 g faina
  • 90 g unt rece
  • 3 linguri apa rece

    Umplutura:
  • 900 g ceapa
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • nucsoara
  • sare
  • piper
Tarta cu ceapa

Mod de preparare : tarta cu ceapa

    1. Intr-un vas incapator, amestecam faina cu untul rece pana obtinem un aluat faramicios; adaugam apa, un praf de sare si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
   
2. Invelim aluatul intr-o folie de plastic si bagam la frigider pentru 40 minute.
   
3. Intr-o tigaie antiaderenta, topim untul apoi adaugam ceapa tocata solzisori fini si asezonam cu sare.
   
4. Acoperim vasul si continuam prepararea, la foc mic, timp de 30-40 minute, amestecand frecvent.
   
5. Dupa ce ceapa este gata, o lasam la racit.
   
6. Incalzim cuptorul la 190 g C( treapta 6-7 la gaz).
    7. Scoatem aluatul din frigider, pe o suprafata presarata cu faina, il intindem cu un sucitor pana acopera o forma de 28 cm+ 4 cm marginile.
    8. Aseza aluatul in forma, lasandu-l sa atarne usor peste marginile tavii apoi il presam usor.
    9. Indepartam surplusul de aluat, il inteapam cu furculita apoi punem deasupra o hartie de copt si cateva boabe de fasole/ orez pentru ca aluatul sa nu creasca la mijloc.

  10 .Bagam la cuptor pentru 10- 15 minute, apoi indepartam boabele si foaia de copt si continuam coacerea inca 5 minute, la 180 grade C/gas 4.
  11. Umplutura: Batem ouale cu smantana si asezonam cu sare, piper din belsug si nucsoara.
  12. Punem jumatate din cantitatea de ceapa pe blatul de tarta, adaugam jumatate din crema de ou si smantana apoi adaugam restul de ceapa iar la final crema de ou ramasa.
  13. Bagam tarta la cuptor pentru 30-40 minute sau pana cand se rumeneste bine iar crema este total inchegata.
  14. Servim tarta calda!

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Tarta cu ceapa Tarta cu ceapa Tarta cu ceapa
Tarta cu ceapa Tarta cu ceapa Tarta cu ceapa
Tarta cu ceapa Tarta cu ceapa Tarta cu ceapa
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





Berge Helene 17-09-2015 06:19
Foarte fain si gustos.

loader