Tarta cu ciocolata
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Tarta cu ciocolata

Timp de preparare:
60 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

         Pentru blat:

  • 120 g unt
  • 240 g faina
  • 60 g zahar pudra
  • 1 ou

    Pentru crema:
  • 100 ml lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 160 g ciocolata cu lapte
  • 2 galbenusuri
Tarta cu ciocolata

Mod de preparare : tarta cu ciocolata

    1. Pentru blat: intr-un bol frecam bine untul rece cu zaharul apoi adaugam faina si oul.
   
2. Amestecam aluatul cu mainile pana il omogenizam; il stangem sub forma unei bile, il invelim in folie de plastic si il bagam la rece pentru 60 minute.
   
3. Scoatem aluatul de la frigider si il intindem, pe o suprafata de lucru presarata cu faina, apoi captusim cu el o forma de tarta unsa in prealabil cu unt (tava trebuie sa aiba un diametru de 24 cm).
   
4. Intepam foaia cu o furculita apoi punem deasupra o foaie de copt si cateva boabe de fasole/ orez.
   
5. Bagam blatul in cuptorul preinccalzit, pentru 10-15 minute apoi indepartam foaia de copt si boabele de fasole/orez; lasam blatul la racit.
   
6. Pregatirea cremei: intr-o cratita punem laptele, frisca si zaharul si aducem ingredientele aproape de punctul de fierbere (crema nu trebuie sa fiarba).
    7. Oprim focul, adaugam ciocolata si amestecam cu ajutorul unui tel pana omogenizam foarte bine.
    8. Separat, batem galbenusurile si le incorporam in crema de ciocolata calduta, amestecand energic.
    9.  Turnam crema peste blat apoi bagam tarta la cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand umplutura de ciocolata e ferma la suprafata, dar daca se misca tava aceasta tremura usor.
   10. Scoatem tarta din cuptor si o lasam sa se raceasca apoi o ornam dupa preferinta (eu am folosit ciocolata alba).

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Tarta cu ciocolata Tarta cu ciocolata Tarta cu ciocolata
Tarta cu ciocolata Tarta cu ciocolata Tarta cu ciocolata
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





loader