Ciorba de porc ardeleneasca
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Ciorba de porc ardeleneasca

Timp de preparare (ciorba):
90 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Ciorba de porc ardeleneasca)

  • 500 g carne de porc
  • 200 g smantana
  • 1 lingura faina rasa
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper
  • tarhon
  • zeama de lamaie
  • patrunjel
Ciorba de porc ardeleneasca

Mod de preparare : ciorba de porc ardeleneasca

    1. Carnea o spalam bine si o taiem in bucatele potrivit de mari(puteti folosi atat carne macra cat si mai impanata, in functie de cat de grasa va doriti sa fie ciorba).
   
2. Punem carnea la fiert in apa rece pentru 35-40 minute, avand grija sa o spumam.
   
3. Ceapa si ardeii ii taiem marunt, restul zarzavaturilor le dam pe razatoarea mare.
   
4. Calim legumele in ulei, la foc mic, aproximativ 10 minute pana ce se inmoaie putin.
   
5. Adaugam legumele si cele doua linguri de orez, peste carnea din oala.
   
6. Lasam la fiert, la foc potrivit aproximativ 30 minute.
    7. Condimentam cu sare si piper, dupa gust.
    8. Separat, amestecam faina cu smantana si o dizolvam cu 4 polonice de supa fierbinte.
    9. Punem compozitia de smantana in oala, putin cate putin si amestecand continuu pentru a nu se branzi.
   10. Lasam la fiert inca 10 minute, apoi adaugam tarhonul (eu am avut tarhon uscat) si zeama de lamaie dupa gust(am pus zeama de la o jumatate de lamaie, pentru ca prefer ciobele mai acrisoare).
   11. Oprim focul si asezonam ciorba cu patrunjelul tocat marunt.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de ciorbe sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Ciorba de porc ardeleneasca Ciorba de porc ardeleneasca Ciorba de porc ardeleneasca
Ciorba de porc ardeleneasca Ciorba de porc ardeleneasca Ciorba de porc ardeleneasca
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





delia 03-02-2012 12:57
arata delicios,o s-o incerc si eu sa vad daca imi iasa,sper sa-mi iese ca arata bine

adina 07-03-2012 12:03
E nemaipomenita reteta asta!! Chiar arata super ,si azi o incerc si eu..multumim,si felicitari in continuare..

bucatareasa.ro 07-03-2012 12:27
Multumesc!

bogdan 19-05-2012 12:01
Arata bine. Sa o gustam.

loader