Gratin de cartofi cu ficatei
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Gratin de cartofi cu ficatei

Timp de preparare:
60 minute (4 portii, complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Gratin de cartofi cu ficatei)

  • 1 kg catofi
  • 50 g unt
  • 5 linguri ulei
  • 100 ml lapte cald
  • 2 cepe
  • ulei pentru calit (cam 5-6 linguri)
  • 700 g ficatei
  • 1 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • 150 g branza
  • 2-3 linguri smantana
Gratin de cartofi cu ficatei

Mod de preparare : gratin de cartofi cu ficatei

    1. Intr-un vas, punem la fiert cartofii curatati in prealabil.
   
2. In alt vas, pui ficatei la fiert (ii lasi sa fiarba cateva minute pana cand sunt aproape facuti, apoi ii pui la scurs intr-o strecuratoare).
   
3. Intr-o tigaie adanca, punem la calit ceapa tocata marunt si ardeiul tocat cubulete.
   
4. Dupa ce s-au inmuiat, adaugam ficateii si mai lasam la calit 4-5 minute.
   
5. Cand sunt gata, oprim focul si asezonam totul cu sare si piper.
   
6. Dupa ce cartofii s-au fiert, ii scurgi, ii pasezi apoi incorporezi pe rand untul, un praf de sare, uleiul si laptele caldut.
    7. Ungem cu unt un vas termorezistent apoi punem jumatate din cantitatea de cartofi, apoi sosul de ficatei si acoperim cu restul de cartofi.
    8. Nivelam suprafata cu ajutorul unei linguri apoi adaugam crema de branza (branza maruntita amestecata cu cele doua linguri de smantana).
    9. Bagam vasul in cuptorul preincalzit (la 170 grade) si lasam sa se rumeneasca 15-20 minute.
   10. Dupa ce scoatem vasul din cuptor, il lasam sa se raceasca putin apoi il rasturnam pe un platou.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Gratin de cartofi cu ficatei Gratin de cartofi cu ficatei Gratin de cartofi cu ficatei
Gratin de cartofi cu ficatei Gratin de cartofi cu ficatei Gratin de cartofi cu ficatei
Gratin de cartofi cu ficatei Gratin de cartofi cu ficatei Gratin de cartofi cu ficatei
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





szoke florica 20-02-2013 11:18
Excelenta reteta, am facut-o

bucatareasa.ro 20-02-2013 17:38
Ma bucur mult ca ai incercat aceasta reteta, trebuie sa recunosc ca este si printre preferatele mele

loader