Gulas cu carne de porc
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Gulas cu carne de porc

    Gulasul este un preparat traditional unguresc,  la origini el preparandu-se cu carne de vita.  Ca ingrediente de baza se foloseste carnea de vita, ceapa, ardei iuti si pudra de paprika. Reteta de baza pentru gulas a depasit de mult gra­ni­Ň£ele Ungariei existand nenumarate moduri de a pregati un gulas: in Italia se serveste gulas cu gno­cchi, “birkagulyás” este gu­lasul din carne de berbec, iar in tarile germanice, acelasi gulas se pregateste cu carnati.

Timp de preparare:
100 minute (6 portii, complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Gulas cu carne de porc)

  • 800 g carne de porc
  • 400 g cartofi
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 7 linguri ulei
  • 1/2 telina
  • 2-3 morcovi
  • 200 ml vin sec sau demisec
  • 200 ml apa
  • 100 ml suc de rosii + 3 rosii (din bulion sau proaspete)
  • 2 ardei grasi
  • sare
  • condimente gulas
  • patrunjel (optional)
Gulas cu carne de porc

Mod de preparare : gulas cu carne de porc

    1. Pentru gulas curatam carnea de pielite, o spalam si o taiem bucati de 4-5 cm.
   
2. Prajim carnea in ulei incins apoi adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt; morcovii si telina date pe razatoarea fina.
   
3. Adaugam condimentele (am folosit un amestec de condimente gata preparat din comert care continea: ceapa si usturoi granulat, boia de ardei, chimen, piper, chilli, maghiran) apoi stingem cu vinul si apa.
   
4. Lasam sa fiarba inabusit, la foc moderat spre mic, 70 minute apoi adaugam ardeiul gras tocat cubulete, sucul de rosii si rosiile (daca folosim rosii proaspete, le curatam de coaja apoi le dam pe razatoare).
   
5. Lasam sa fiarba 15-20 minute apoi adaugam cartofii, fierti separat in apa cu sare.
   
6. Mai dam un clocot apoi potrivim la gust cu sare, daca mai este nevoie.
    7. Servim gulasul cald, ornat cu patrunjel verde.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Gulas cu carne de porc Gulas cu carne de porc Gulas cu carne de porc
Gulas cu carne de porc Gulas cu carne de porc Gulas cu carne de porc
Gulas cu carne de porc Gulas cu carne de porc Gulas cu carne de porc
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





Emilia P 13-07-2014 17:10
Delicios!!!

Romulus Rus 24-08-2014 17:56
Am pregatit prima data si mi-a iesit foarte gustos.

loader