Imam Bayildi (vinete umplute)
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Imam Bayildi (vinete umplute)

    Imam bayildi este o retea vegetariana, din bucataria turceasca care se prepara doar cu ulei de masline. Povestea spune ca un preot (imamul) vine acasa de la moschee si sotia ii serveste aceasta mancare la pranz. Cand acesta o gust, lesina. Unii cred ca reactia preotului are legatura  cu pretul ingredientelor folosite sau cu cantitatea de ulei de masline folosita. Cert este ca aceasta reteta de vinete umplute este foarte buna si satioasa.

Timp de preparare:
50 minute (2 portii, complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Imam Bayildi)

  • 2 vinete potrivite
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras galben
  • 2 rosii mari, curatate si taiate cubulete
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • 12 linguri ulei de masline
Imam Bayildi

Mod de preparare : imam bayildi

    1. Incalzim cuptorul la 150 de grade Celsius.
   
2. Vinetele de decupam, apoi le saram bine si le punem intr-un bol, acoperite cu apa rece pentru aproximativ 20 minute.
   
3. Intre timp, incalzim intr-o tigaie adanca 5 linguri de ulei de masline, la temperatura medie.
   
4. Adaugam ceapa, usturoiul, rosiile si zaharu lapoi condimentam cu sare si piper.
   
5. Micsoram focul si adaugam putina apa rece; acoperim vasul si inabusim legumele aproximativ 10-12 minute, amestecand din cand in cand.
   
6. Oprim focul, adaugam patrunjelul tocat marunt si lasam amestecul sa se raceasca.
    7. Dupa ce s-au scrusc cele 20 minute, scoatem vinetele din bol, le clatim cu apa rece si le stoarcem de excesul de apa apoi le tamponam cu un prosop absorbant.
    8. Prajim vinetele in uleiul de masline ramas( cele 7 linguri) pana ce capata o culoare maronie deschisa apoi le scoatem din tigaie si le punem intr-un vas rezistent la caldura( yena,etc) cu partea desfacuta in sus.
    9. Umplem vinetele cu amestecul de legume.
   10. In vas turnam 250 ml apa rece si uleiul ramas in urma prajirii vinetelor.
   11. Acoperim vinetele cu hartie pergament si le bagam la cuptor pentru aproximativ 30-35 minute.
   12. Dupa ce scoatem vinetele din cuptor, le lasam sa se raceasca si le servim la temperatura camerei.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Imam Bayildi Imam Bayildi Imam Bayildi
Imam Bayildi Imam Bayildi Imam Bayildi
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





Adina 08-07-2014 18:06
iami ce bine arataaaa cred ca e si bunnnn

loader