Peperonata
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Peperonata

    In perioada postului sau cand vrei sa manaci ceva mai light, eu te sfatuiesc sa alegi aceste fel de mancare, cu origini italienesti.
    Este destul de simplu de pregatit si poate fi servit atat cald cat si rece. Pentru ''carnivori'' poate fi folosita ca o garnitura langa o portie de fripturaSmile

Timp de preparare:
40 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Peperonata)

  • 700 g rosii curatate de pielite si tocate cubulete
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 ardei capia/grasi rosii
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 1 dovlecel
  • 100 g masline fara samburi
  • 600 g cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ulei de masline
  • cateva frunze busuioc, proaspete
  • sare
  • piper
Peperonata

Mod de preparare : peperonata

    1. Taiem ardeii pe jumatate si ii curatam de seminte apoi ii taiem in fasii de circa 1 cm lungime.
   
2. Ceapa o curatam apoi o taiem pe lung, in fasii de 2-3 cm latime.
   
3. Curatam cartofii si ii taiem cubulete.
   
4. Intr-o tigaie adanca, incingem uleiul si calim ceapa pana se inmoaie putin( aproximativ 5 minute).
   
5. Adaugam ardeii, cartofii, rosiile, pasta de rosii, dovleceii, maslinele si 2-3 frunze de busuioc taiate bucatele.
   
6. Asezonam cu sare si piper apoi acoperim vasul si il lasam sa fiarba inabusit, la foc foarte mic, aproximativ 35-40 minute( trebuie sa obtinem niste legume moi dar care sa isi pastreze forma).
    7. Cand mancarea este gata, o transferam in vasul de servire si o orans cu busuioc.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Peperonata Peperonata Peperonata
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





loader