Quiche din cartofi, ceapa verde si branza
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Quiche din cartofi, ceapa verde si branza

    In zilele noastre, ''quiche'' este considerat a fi un preparat tipic frantuzesc. ''Quiche'' (se pronunta ''kiş) este un fel de tarta, coapta in cuptor si este umpluta cu o compozitie din ou, lapte, samantana, carne sau vegetale.

Timp de preparare:
60 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

          Pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 140 g unt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa rece

    Pentru umplutura:

  • 250 g cartofi
  • 1 legatura ceapa
  • 200 ml smantana
  • 150 g branza
  • 5 oua
  • 100 ml lapte
Quiche din cartofi, ceapa verde si branza

Mod de preparare : quiche din cartofi, ceapa verde si branza

    1. Intr-un bol amestecam faina cernuta cu un varf de sare si untul pana cand compozitia noastra capata aspect de firimituri.
   
2. Adaugam galbenusul, apa si amestecam rapid pana obtinem un aluat tare pe care il vom infasura intr-o folie alimentara si il dam la rece, aproximativ 30 minute.
   
3. Inclazim cuptorul la 200 grade (cele pe gaz, treapta 6).
   
4. Dupa ce s-au scurs cele 30 minute, intindem aluatul, pe o suprafata presarata cu faina, iar foaia obtinuta o punem intr-o forma de tarta, cu diametru de 26 cm.
   
5. Acoperim tarta cu o foaie de copt peste care adaugam orez, fasole (astfel tarta se va coace uniform).
   
6. Dam tarta la cuptor 25 minute, apoi scoatem hartia si greutatile.
    7. Adaugam la baza tartei, cartofii taiati cubulete, branza si ceapa apoi ouale batute, laptele si smantana.
    8. Bagam tarta la cuptor, la foc mic, aproximativ 40 minute.
    9. Tarta se serveste rece si este delicioasa daca este servita cu un sos de rosii sau ketchup.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Quiche din cartofi, ceapa verde si branza Quiche din cartofi, ceapa verde si branza Quiche din cartofi, ceapa verde si branza
Quiche din cartofi, ceapa verde si branza Quiche din cartofi, ceapa verde si branza Quiche din cartofi, ceapa verde si branza
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





Mari 20-09-2012 07:00
imi place foarte mult, cartofii se pun cruzi?

bucatareasa.ro 20-09-2012 09:05
Da, cartofi se pun cruzi...se vor patrunde la cuptor, in cele 40 minute. Spor la pregatirea acestei tarte

alina 07-01-2014 16:28
arata foarte bine , super

bucatareasa.ro 08-01-2014 16:15
Multumesc Alina

loader