Sarmale cu ciuperci
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Sarmale cu ciuperci

Timp de preparare (mancare cu legume):
180 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Sarmale cu ciuperci)

  • 1 varza murata potrivita ( aprox. 1kg)
  • 700 g ciuperci
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 170 g orez
  • 2 linguri ulei
  • cimbru
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 foaie dafin
  • sare,piper
  • boia dulce
Sarmale cu ciuperci

Mod de preparare : sarmale cu ciuperci

    1. Desfacem varza si spalam putin foile in apa rece.
   
2. Intr-o tigaie inabusim in doua linguri de ulei si foarte putina apa, ceapa si ciupercile tocate, morcovul dat pe razatoare.
   
3. Intr-o alta oala separata,fierbem putin orezul. (nu foarte mult, deoarece va mai fierbe si in sarmale).
   
4. Orezul il vom adauga peste legumele gata inabusite.
   
5. Oprim focul si condimentam compozitia cu sare, piper, boia dulce si cimbru.
   
6. Luam foaia de varza iar daca este prea mare o impartim in 2-3 parti, depinde cat va doriti sa fie sarmaua de mare.
    7. Pe foaia de varza, punem cate o lingura din umplutura si procedam astfel : rulam sarmaua sub forma de sul iar capetele sulului le introducem cu degetul inauntru.

    8. Repetam operatiunea pana terminam intreaga compozitie.
    9.
Varza ramasa o tocam marunt si o adaugam jumatate pe fundul oalei, apoi incepem sa aranjam sarmalele in oala. ( eu am folosit un vas de lut dar se pot face in orice alta oala).
  
10.Deasupra punem varza tocata ramasa, foaia de dafin apoi adaugam apa pana acoperim sarmalele si le dam la cuptor.
   11.Aproape cand sunt fierte, punem si pasta de tomate dizolvata putin in apa.
   12.Ne dam seama cand sarmalele sunt fierte astfel: incercam varza cu furculita, iar daca aceasta se rupe (taie) usor, inseamna ca este gata.

Sfaturi:
    - Eu deasupra am folosit putina varza proaspata, deoarece varza murata pe care o aveam era prea acra pentru gustul meu.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri cu legume sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Sarmale cu ciuperci Sarmale cu ciuperci Sarmale cu ciuperci
Sarmale cu ciuperci Sarmale cu ciuperci Sarmale cu ciuperci
Sarmale cu ciuperci Sarmale cu ciuperci Sarmale cu ciuperci
Sarmale cu ciuperci Sarmale cu ciuperci Sarmale cu ciuperci
Sarmale cu ciuperci Sarmale cu ciuperci Sarmale cu ciuperci
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





Magda 31-03-2011 05:03
Mi-ai facut pofta!!! le incerc si eu acum, sa vedem ce iese....

loader