Sarmalute in foi de varza
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Sarmalute in foi de varza

Timp de preparare (mancare cu carne):
150 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Sarmalute in foi de varza)

  • 1 kg carne de porc tocata
  • 125 g orez
  • 3 cepe
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 300 g costita afumata sau bacon
  • 1 ou
  • varza acra
  • 50 g ulei

Mod de preparare : sarmalute in foi de varza

    1. Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim pana devine aurie.
   
2. Orezul il oparim un pic, il scurgem de apa, iar dupa ce s-a racit, il punem peste carnea tocata.
   
3. Adaugam boia, sare, piper, cimbru si oul (pentru a lega compozitia).
   
4. Spalam varza, iar daca este prea acra, o tinem cateva ore in apa rece.
   
5. Taiem foile de varza in functie de cat de mari ne dorim sa iasa sarmalele.
   
6. Luam foaia de varza, punem cate o lingura de carne si infasuram sarmaua astfel: O impachetam sub forma de sul, iar capetele sulului le introducem cu degetul inauntru, obtinand astfel forma de sarma.
    7. Repetam operatiunea pana cand terminam toata umplutura.
    8. Varza ramasa o tocam marunt si o adaugam jumatate pe fundul oalei, apoi punem cateva bucatele de costita (bacon) taiata cuburi.
    9. Asezam sarmalele peste patul obtinut, punand cate 2-3 randuri, adaugam cateva cubulete de costita si continuam cu aranjarea sarmalelor pana le terminam.
    10.Deasupra punem varza tocata ramasa, adaugam apa pana acoperim sarmalele si le punem la fiert.
    11.Aproape cand sunt fierte, punem si pasta de tomate dizolvata putin in apa.
    12.Ne dam seama cand sarmalele sunt fierte astfel: Incercam varza cu furculita, iar daca aceasta se rupe (taie) usor, inseamna ca este gata.

Sfaturi:
    - Reteta pentru mamaliguta o puteti gasi aici.
    - Sarmalele sunt delicioase daca le fierbem in ceaun/tuci sau in vas de lut.
    - Daca le fierbem intr-un vas de lut, sau ceaun/tuci le putem baga la sfarsit 15-20 de minute la cuptor pentru mai multa savoare.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri cu carne sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Sarmalute in foi de varza Sarmalute in foi de varza Sarmalute in foi de varza
Sarmalute in foi de varza Sarmalute in foi de varza Sarmalute in foi de varza
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





laura 10-02-2011 05:50
arata asa de bine! felicitari, se vede si aburul cum se ridica!

loader