Sufleu de dovlecei
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Sufleu de dovlecei

Timp de preparare (retete boli ficat):
40 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Sufleu de dovlecei)

  • 500 g dovlecei
  • 50 g unt
  • 60 g telemea desarata
  • sare
  • 4 lingurite faina pline
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
Sufleu de dovlecei

Mod de preparare : sufleu de dovlecei

    1. Dovleceii, curatati si spalati, ii taiem felii si ii fierbem in apa cu sare.
    2. Dupa ce s-au fiert, ii scurgem foarte bine si ii maruntim cu ajutorul unei furculite.
    3. Separat facem un sos alb astfel: intr-o cratita amestecam faina cu laptele cald.
    4. Adaugam treptat 30 g unt si un praf de sare.
    5. Punem compozitia la fiert pana cand incepe sa se ingroase.
    6. Lasam sosul sa se raceasca si il amestecam cu dovleceii maruntiti, telemeaua rasa si galbenusurile.
    7. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma tare si amestecam incet cu ajutorul unei linguri.
    8. Turnam aceasta compozitie, intr-o tava unsa cu unt iar pe deasupra radem putina telemea.
    9. Bagam sufleul in cuptorul foarte bine incins si coacem apoi la foc moderat circa 30-35 minute.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de retete de regim sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !

Sufleu de dovlecei Sufleu de dovlecei Sufleu de dovlecei
Sufleu de dovlecei Sufleu de dovlecei Sufleu de dovlecei
Sufleu de dovlecei Sufleu de dovlecei Sufleu de dovlecei
Sufleu de dovlecei Sufleu de dovlecei Sufleu de dovlecei
Sufleu de dovlecei Sufleu de dovlecei Sufleu de dovlecei
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





Anonim 11-07-2011 19:27
super

Anonim 10-11-2011 14:35
bun

Dana 01-04-2012 21:19
mie mi-a iesit sufleul moale, ca un piure....oare de ce?

bucatareasa.ro 01-04-2012 21:43
E posibil sa fi fost de la dovlecei, daca nu sunt foarte bine scursi... sau poate trebuia tinut mai mult la cuptor, pentru ca timpul e dat cu aproximatie, depinzand de la cuptor la cuptor.

maria 24-06-2012 13:56
foarte gustoasa si foarte crocanta am incercat si eu sa o fac si WOA-LA

nina 07-09-2012 21:47
este extraordinara

conny 03-10-2012 18:39
si care e regimul aici??? din cate stiu pt ficat regim e fara sare si grasimi precum untul?????

loader