|
|
Supa Okroshka cu kefir
Supa Okroshka este o supa rece de legume,cu origini rusesti. In mod traditional, supele reci se pregatesc cu kvass, o bautura slab alcoolizata dar racoritoare, obtinuta prin fermentarea painii negre de secara. Cum aceasta bautura este mai greu de procurat, supa Okroshka poate fi preparata cu lapte batut, kefir si poate fi servita cu paine de secara.
Timp de preparare: 40 minute (4 portii, complexitate medie)
Ingrediente:
(Pentru reteta Supa Okroshka cu kefir)
- 500 ml kefir
- 4 fire de ceapa verde, tocate marunt
- 250 g cartofi
- 1 morcov mare
- 1 castravete
- 3-4 ridichii
- marar
|
|
|
Mod de preparare : supa okroshka cu kefir
1. Cartofii si morcovii ii curatam si ii fierbem la aburi, aproximativ 10 minute sau pana se inmoaie putin (de asemenea, puteti fierbeti legumele in apa cu sare iar cand sunt gata ii transferam intr-un alt vas si lasam sa se raceasca). 2. Intr-un bol amestecam ceapa verde, cartofii taiati cubulete, morcovul, ridichiile, castravetele (castravetele trebuie curatat de coaja si de seminte). 3. Deasupra turnam kefirul si amestecam usor. 4. Asezonam cu sare, piper, marar si introducem bolul cu supa la frigider, minim o ora( de preferat este sa stea la frigider de seara pana dimineata).
Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|