|
|
Tarta cu ceapa
Timp de preparare: 60 minute (8 portii, complexitate medie)
Ingrediente:
(Pentru reteta Tarta cu ceapa)
Blat:
- 180 g faina
- 90 g unt rece
- 3 linguri apa rece
Umplutura:
- 900 g ceapa
- 1 ou + 2 galbenusuri
- 200 ml smantana pentru frisca
- 50 g unt
- nucsoara
- sare
- piper
|
|
|
Mod de preparare : tarta cu ceapa
1. Intr-un vas incapator, amestecam faina cu untul rece pana obtinem un aluat faramicios; adaugam apa, un praf de sare si amestecam pana obtinem un aluat omogen. 2. Invelim aluatul intr-o folie de plastic si bagam la frigider pentru 40 minute. 3. Intr-o tigaie antiaderenta, topim untul apoi adaugam ceapa tocata solzisori fini si asezonam cu sare. 4. Acoperim vasul si continuam prepararea, la foc mic, timp de 30-40 minute, amestecand frecvent. 5. Dupa ce ceapa este gata, o lasam la racit. 6. Incalzim cuptorul la 190 g C( treapta 6-7 la gaz). 7. Scoatem aluatul din frigider, pe o suprafata presarata cu faina, il intindem cu un sucitor pana acopera o forma de 28 cm+ 4 cm marginile. 8. Aseza aluatul in forma, lasandu-l sa atarne usor peste marginile tavii apoi il presam usor. 9. Indepartam surplusul de aluat, il inteapam cu furculita apoi punem deasupra o hartie de copt si cateva boabe de fasole/ orez pentru ca aluatul sa nu creasca la mijloc. 10 .Bagam la cuptor pentru 10- 15 minute, apoi indepartam boabele si foaia de copt si continuam coacerea inca 5 minute, la 180 grade C/gas 4. 11. Umplutura: Batem ouale cu smantana si asezonam cu sare, piper din belsug si nucsoara. 12. Punem jumatate din cantitatea de ceapa pe blatul de tarta, adaugam jumatate din crema de ou si smantana apoi adaugam restul de ceapa iar la final crema de ou ramasa. 13. Bagam tarta la cuptor pentru 30-40 minute sau pana cand se rumeneste bine iar crema este total inchegata. 14. Servim tarta calda!
Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare ! |
|
|
|
|
|
|
|