Tocana de legume spaniola
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Tocana de legume spaniola

Timp de preparare:
40 minute (5 portii, complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Tocana de legume spaniola)

  • 5 oua
  • 1 vanata mare
  • 5 catei usuroi
  • 2 dovlecei
  • 4 ardei grasi colorati
  • 2 cepe
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 500 g rosii, decojite si taiate cubulete
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 5-6 frunze busuioc proaspat
  • 150 ml apa
  • piper
Tocana de legume spaniola

Mod de preparare : tocana de legume spaniola

    1. Curatam ceapa si usturoiul; ceapa o taiem mai mare si usturoiul pe lungime, in doua.
   
2. Vinetele si dovleceii ii spalam si ii taiem cubulete; la fel procedam si cu ardeii, dupa ce i-am spalat si le-am indepartat cotoarele si semintele.
   
3. Intr-o cratita punem uleiul sa se incinga apoi adaugam ceapa si o calim 2-3 minute.
   
4. Adaugam usturoiul si il sotam inca un minut.
   
5. Peste ceapa si usturoiul din vas, adaugam pasta de rosii apoi ardeii, vinetele, rosiile, sarea, zaharul si apa.
   
6. Acoperim vasul cu capac si lasam sa se fiarba 10 minute, apoi adaugam dovleceii si continuam fierberea inca 10 minute.
    7. Adaugam frunzele de busuioc, taiate marunt, amestecam usor si introducem vasul acoperit, in cuptorul incins inca 10 minute.
    8. Scoatem vasul din cuptor, si cu ajutorul unei linguri facem mici adancituri pe suprafata tocanei de legume, in care vom adauga ouale.
    9. Acoperim vasul si il introducem din nou la cuptor pana cand ouale se coaguleaza si legumele sunt fierte (patrunse).

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Tocana de legume spaniola Tocana de legume spaniola Tocana de legume spaniola
Tocana de legume spaniola Tocana de legume spaniola Tocana de legume spaniola
Retete asemanatoare
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





Ana 01-02-2014 12:02
Foarte gustos si rapid!!! E reteta pe care ne-o facea mama in copilarie!

loader