Tocana Ratatouille
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Tocana Ratatouille

    Aceasta tocana de legume traditionala din bucataria franceza este compusa, in principal din legume fierte: vinete, ceapa, dovlecei, ardei si rosii. Este o reteta minunata de post care poate fi servita atat rece cat si calda.

Timp de preparare:
40 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Tocana Ratatouille)

  • 2 dovlecei
  • 1 vanata mare
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 ardei rosii (capia sau grasi)
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa
  • 250 g ciuperci champignon
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper negru
  • busuioc verde, tocat marunt
Tocana Ratatouille

Mod de preparare : tocana ratatouille

    1. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete; la fel vom proceda si in cazul vinetei pe care apoi o vom sara si o vom pune intr-o sita pentru 30-60 minute.
   
2. Dovleceii ii curatam (daca sunt foarte tineri, ii lasam cu coaja) apoi ii taiem felii mai groase.
   
3. Intr-o tigaie, incingem uleiul de masline si calim vinetele.
   
4. Cand sunt gata, transferam cubuletele intr-un vas iar in tigaie, in uleiul ramas, adaugam ceapa tocata, ardeiul si dovleceii.
   
5. Lasam sa se caleasca putin apoi adaugam sosul de rosii si rosiile, curatate de pielite si taiate in sferturi.
   
6. Cand mancarea incepe sa fiarba, acoperim vasul si il lasam pe foc inca 15 -20 minute( sau cat este necesar ca sa se inmoaie legumele).
    7. Inainte de a lua vasul de pe foc, adaugam vinetele si lasam sa mai dea un clocot.
    8. Condimentam cu sare si piper iar la final adaugam busuiocul tocat marunt.

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Tocana Ratatouille Tocana Ratatouille Tocana Ratatouille
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





sorin 19-03-2013 21:53
La reteta de mai sus la ingrediente nu apar rosiile care in modul de preparare apar,pe cand cu ciupercile e tocmai invers. Nelamurirea mea este daca tot este asa cate rosii se folosesc la reteta aceasta si cum se prepara ciupercile si cand se adauga? Multumesc

bucatareasa.ro 21-03-2013 17:39
Raspunsul meu vine destul de tarziu dar sper sa iti mai fie util, macar pentru data viitoare Rosiile se adauga impreuna cu sucul de rosii (2-3 rosii sunt suficiente dar trebuie sa fie decojite)si tot atunci se adauga si ciupercile (spalate si taiate in patru, asta daca sunt maricele)

loader