Tocanita alsaciana
Ultimele retete cu poze
Prajitura cu crema de frisca
 Prajitura cu crema de frisca 
Carnati la cuptor in aluat de clatite
 Carnati la cuptor in aluat de clatite 
Salata vegetariana Southwestern
 Salata vegetariana Southwestern 
Paste cu sos de parmezan si usturoi
 Paste cu sos de parmezan si usturoi 
Prajitura Valuri de ciocolata
 Prajitura Valuri de ciocolata 
Blini cu somon afumat
 Blini cu somon afumat 
Omleta picanta
 Omleta picanta 
Tarta cu ciocolata
 Tarta cu ciocolata 
Tarta cu ceapa
 Tarta cu ceapa 
Biscuiti cu unt
 Biscuiti cu unt 
Pate din ficat de pui cu mere caramelizate
 Pate din ficat de pui cu mere caramelizate 
Pagina:1

Tocanita alsaciana

Timp de preparare (mancare cu carne):
60 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

(Pentru reteta Tocanita alsaciana)

  • 600 g carne (eu am folosit de miel)
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • cimbru uscat
  • 700 ml vin alb
  • foi de dafin
  • piper
  • ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 kg cartofi
Tocanita alsaciana

Mod de preparare : tocanita alsaciana

    1. Vinul se amesteca cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, foile de dafin, sare, piper, cimbru.
    2. Carnea se taie cubulete si se pune la marinat in vin, lasandu-se peste noapte (se acopera cu folie alimentara).
    3. Cartofii se curata si se taie feliute.
    4. Intr-un vas de lut se aseaza jumatate din cartofi, peste ei se pune carnea, apoi morcovii taiati rondele, ceapa verde tocata si iar cartofi.
    5. Se strecoara marinata si se toarna in tava ( daca nu cuprinde toata compozitia se mai adauga vin sau apa).
    6. Se tine la cuptor aprox. 3 ore dupa care se ia capacul si se mai tine pana scade apa.

    Sfaturi:
    - Noi am servit cu mamaliguta, iar reteta o gasiti
aici

Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancaruri cu carne sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !
Tocanita alsaciana Tocanita alsaciana Tocanita alsaciana
Tu ce parere ai? Nume:

Comentariu:


Emailul unde vreti sa primiti retetele cele mai noi adaugate (optional):


Introduceti literele din imagine (pentru securitate):





claudia 18-02-2017 22:56


loader